"To bi bio ozbiljan tim igrača"

Ivanišević: Sa Đokovićem pripremam regionalne mini-turnire

Tenis kakav smo pamtili nema šanse da bude prije Rolan Garosa ili Vimbldona sljedeće godine, ističe proslavljeni teniser
3545 pregleda 3 komentar(a)
Ivanišević, Foto: AP
Ivanišević, Foto: AP
Ažurirano: 07.05.2020. 21:51h

Proslavljeni hrvatski teniser Goran Ivanišević rekao je danas da bi tenis na međunarodnu sportsku scenu mogao da se vrati tek u proljeće sljedeće godine i dodao da sa prvim teniserom svijeta Novakom Đokovićem radi na pokretanju regionalnih mini-turnira.

"Što se tiče sportista najgore je zdrav si, hoćeš da se baviš sportom, a ne možeš i pitanje je kad ćeš moći. Ovo je situacija za koju niko nije bio pripremljen. Nadam se da ćemo svi iz ovoga izaći kao bolji ljudi i pametniji, samo je pitanje kad", rekao je Ivanišević za HRT, prenosi Hina.

"Moja najoptimističnija procjena je proljeće sljedeće godine. Čuo sam da čak razmišljaju o pomjeranju Australijan Opena za treći mjesec, što je takođe opcija. Tenis kakav smo pamtili nema šanse da bude prije Rolan Garosa ili Vimbldona sljedeće godine", dodao je on.

Specifičnost tenisa je putovanje tenisera iz različitih država širom svijeta, što je u ovom trenutku neizvodivo. Stoga u taboru prvog tenisera svijeta, Novaka Đokovića, razmišljaju o pokretanju regionalnih takmičenja kako bi teniseri s ovdašnjih prostora održavali takmičarsku formu.

"Razmišljali smo u seriji mini-turnira - Srbija, Hrvatska, Slovenija i Bosna i Hercegovina. To bi bio ozbiljan tim igrača. Radi se na tome. Možda će biti nešto ovdje (u Hrvatskoj), tamo (u Srbiji) će biti sigurno. Vidjećemo kako će biti s putovanjima, granicama, izolacijama. Nadam se da će tako nešto profunkcionisati u junu, julu", optimističan je Ivanišević.

Zdravlje igrača i svih uključenih uvijek je na prvom mjestu, a Ivanišević je na svoj način odgovorio na bojazan stručnjaka, kad je tenis u pitanju, da bi se virus mogao prenijeti "kijanjem u loptu".

"Prije svega želim da čestitam i zahvalim ljudima koji rade od 0 do 24. Mi ih slušamo, puno dobrih stvari su rekli i donijeli puno dobrih odluka i na tome im veliko hvala. Neke stvari meni nisu jasne, a pogotovo ova - igram tenis 40 godina, a nikad nisam kinuo u 'balun'. Zaraziti se možeš svuda, ali mislim da niko neće kijati u teniski balun", rekao je Ivanišević.

Preporučujemo za Vas