Đoković priča o opasnim stvarima

Instagram lajv Novaka Đokovića podigao buru nakon njegove objave da se molitvom i otrov pretvara u ljekovitu hranu
10963 pregleda 19 komentar(a)
Đoković, Foto: Kamran Jebreili
Đoković, Foto: Kamran Jebreili
Ažurirano: 10.05.2020. 15:19h

Najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića kritikovali su zbog stavova koje je iznio u Instagram lajvu sa Červinom Žafarijom, prenosi "sportklub".

“Unutrašnja veza i zaista biti prisutan i svjestan u trenutku dok piješ vodu. Vidio sam ljude i poznajem ljude koji su energetskom transformacijom, pomoću moći molitve i moći zahvalnosti, uspijevali i da najotrovniju hranu i najzagađeniju vodu pretvore u ljekovitu vodu. Voda reaguje i naučnici su dokazali da molekuli vode reaguju na naše emocije, na ono što se govori“, rekao je Đoković i dodao:

“Istinski vjerujem da bi svakog dana za stolom trebalo da sjedimo bez kamera, bez telefona. Ili još gore, da smo u nervozi i da se raspravljamo za stolom sa najbližima tokom obroka“.

Njihov lajv pogledalo je više od 550.000 ljudi, a nekadašnja teniserka Meri Kariljo smatra da Đoković treba da bude odgovorniji.

“Znamo da vjeruje u meditaciju, u molitvu i holističko liječenje, mrzio je to što je morao na operaciju lakta i odlagao ju je jer je istinski mislio da može da zaliječi sopstveno tijelo. Veoma me je uznemirilo to što su Đoković i drugi čovjek govorili da se toksična voda može transformisati u pijaću. To su opasne stvari koje su mnogi ljudi vidjeli, nadam se da će povući to“, kaže Kariljo.

Novinar Džon Verthejm rekao je da Novak mora da bude oprezan kada iznosi svoja gledišta.

“Postoje posljedice toga, kratak je put do teorija zavjere koje su sada opasnije više nego ikada ranije. Bio sam razočaran time jer mislim da mjesto broj jedan nosi sa sobom odgovornost, a ona uključuje poštovanje prema nauci i objektivnoj istini“, smatra Verthejm.

Bonus video: