Gdje će najbolji teniseri igrati u Crnoj Gori? Porto Montenegro prva opcija

Ni u Teniskom savezu Crne Gore još nemaju informaciju gdje bi mogli da igraju 17-ostruki grend slem šampion i ostale poznate teniske face
11768 pregleda 7 komentar(a)
Možda se sastanu i u Crnoj Gori: Novak Đoković i Dominik Tim, Foto: Jean-Francois Badias
Možda se sastanu i u Crnoj Gori: Novak Đoković i Dominik Tim, Foto: Jean-Francois Badias
Ažurirano: 22.05.2020. 22:17h

Novak Đoković, Dominik Tim, Grigor Dimitrov, Viktor Troicki... na "Adrija turu" širom Balkana.

Krenuće iz Beograda, 14. i 15. juna, vikend kasnije igraće egzibicioni turnir u Zadru, 27. i 28. juna biće gosti Crne Gore, a na kraju, 3. i 4. jula, igraće u Banjaluci.

Raspored "Adrija tura"
Raspored "Adrija tura"

Svaki od četiri turnira koji će imati i humanitarni karakter igraće se po istom sistemu - osam tenisera, podijeljenih u dvije grupe po četiri, igraće svak sa svakim, a pobjednici grupa nadmetaće se u finalu.

Igraće se i po novim, "korona" pravilima, kao što se ovih dana igra po Njemačkoj - set će dobiti teniser koji prvi osvoji četiri gema, a pobjednik je igrač koji prvi dobije dva takva seta.

To je, za sada, sve što je poznato.

A šta se još ne zna? Gdje će se igrati u Crnoj Gori.

Još nema informacija u kojem crnogorskom gradu, na kojem terenu će se održati teniski spektakl kakav još nije viđen u Crnoj Gori.

Ne zna se ni da li će publika, i u kojem broju, moći da uživo prisustvuje spektaklu, mada to ne zavisi samo od organizatora, "Adrija tura", već i od situacije u Crnoj Gori vezane za koronavirus i odluke vladinog koordinacionog tijela.

Ni u Teniskom savezu Crne Gore još nemaju informaciju gdje bi mogli da igraju 17-ostruki grend slem šampion i ostale poznate teniske face.

Najbolje uslove, i ambijent, nude tereni u Porto Montenegru, a kako je Đoković u prošlosti nekoliko puta bio gost elitnog tivatskog kompleksa, pretpostavlja se da je ova lokacija i najbliža organizaciji trećeg od četiri turnira “Adrija tura”.

Ženska teniska reprezentacija Crne Gore je prije pet godina u Ulcinju bila domaćin FED Kupa, gdje je, između ostalih, gostovala grend-slem šampionka i nekadašnja prva teniserka svijeta Karoline Voznijacki, a turniri sličnog ranga igrali su se i u Budvi, Podgorici...

Bonus video: