NEIZVIJESNOST

Dolazi li Nole u Crnu Goru? Teniski savez Crne Gore: Ako se Novak javi, reagovaćemo

Rašović kaže da Crna Gora ima više mogućih lokacija na kome bi mogao da se održi turnir, 28. i 29. juna

5172 pregleda 3 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Darko Vojinović/AP
Novak Đoković, Foto: Darko Vojinović/AP

Predsjednik Teniskog saveza Crne Gore Dimitrije Rašović rekao je da Crna Gora ima uslove da organizuje turnir na "Adria tour", da ugosti Novaka Đokovića i teniske asove, ali da "Teniski savez nije dobio nikakvo zvanično obavještenje o inicijativi niti o bilo čemu vezanom za ‘Adria Tour’".

"Imao sam samo kraći razgovor sa Dušanom Orlandićem (izvršnim direktorom Teniskog saveza Srbije) ali on mi je rekao da ćemo najvjerovatnije razgovarati tokom ove i naredne nedjelje. Slušao sam šta je Novak pričao pre nekoliko dana na konferenciji za medije, on je tada rekao da je još upitno da li će se sve organizovati na teritoriji Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Mi ćemo se, kao i u svemu do sada, ponašati odgovorno i korektno, ali ne možemo reagovati ako nismo ništa ni dobili”, izjavio je Rašović za novu.rs.

Problem predstavlja i zabrana ulaska iz Srbije u Crnu Goru.

“Ne znam ni koliko je ta mjera o kojoj se priča, još zvanična. Ne bih o političkim relacijama, time se ne bavim. Ja sam profesor, bavim se drugim stvarima u životu, ali sam i neko ko je na funkciji u Teniskom savezu Crne Gore 15 ili 16 godina”, dodao je Rašović.

Rašović kaže da Crna Gora ima više mogućih lokacija na kome bi mogao da se održi turnir, 28. i 28. juna.

“To nije problem. Razgovarajući sa Duškom Orlandićem, napomenut je Porto Montenegro, ali imamo uslove i u Ulcinju, Budvi, Nikšiću i drugim gradovima. To nije kao kada se organizuje Dejvis kup, koji zahtijeva poštovanje određenih uslova i pravila. Sve zavisi, ali prvo treba vidjeti šta će se dalje događati”, zaključio je predsjednik Teniskog saveza Crne Gore.