Karlović: Nisam znao kako se zovem, niti koja je godina

Kako su prolazili sati, gubio sam osjećaj u ruci i sposobnost govora. Na kraju dana, nisam mogao da se sjetim ni svog imena ni godine. Nisam mogao da odgovorim ni na pitanje ljekara. Imao sam jaku glavobolju, bio sam podvrgnut mnogim testovima. Tada mi je dijagnostikovan encefalitis - rekao je 41-godišnji hrvatski div

2252 pregleda 0 komentar(a)
Drži mnogo rekorda na ATP turu: Ivo Karlović, Foto: Beta/AP
Drži mnogo rekorda na ATP turu: Ivo Karlović, Foto: Beta/AP

Iako ima 41 godinu, Ivo Karlović još igra tenis.

Rekorder je sa 13.599 asova na ATP turu, a sa 211 centimetara je, zajedno sa Rajlijem Opelkom, najviši teniser u istoriji.

Uzgred, drži rekorde kao najstariji finalista, osvajač titule i pobjednik meča, ali je malo falilo da 2013. ne samo završi karijeru, već je bio u životnoj opasnosti.

On je u razgovoru za zvanični sajt ATP-a govorio o velikim zdravstvenim problemima koje je tada imao.

- Sjećam se da sam 2013. bio u svojoj kući u Majamiju i počeo da primjećujem čudno pucketanje u ruci. Probudio sam se u osam ujutro i mislio sam da je to zato što sam spavao u lošem položaju. Nakon nekoliko minuta, supruga mi je postavila pitanje, a ja uopšte nisam mogao da artikulišem riječi - rekao je Karlović.

Hrvatskom divu je dijagnostikovan encefalitis, zapaljenje mozga uzrokovano najčešće virusima.

- Kako su prolazili sati, gubio sam osjećaj u ruci i sposobnost govora. Na kraju dana, nisam mogao da se sjetim ni svog imena ni godine. Nisam mogao da odgovorim ni na pitanje ljekara. Imao sam jaku glavobolju, bio sam podvrgnut mnogim testovima. Tada mi je dijagnostikovan encefalitis.

Karlović je prošle godine imao problema sa povredama, ali još ne namjerava da završi karijeru, koju je počeo 1998. godine.

Bonus video: