Đoković: Svjetski teniski vrh će obići region, sada mi je nezamislivo da igramo u Njujorku

Nakon Beograda, karavan se seli u Zadar, sa Marinom Čilićem i Bornom Ćorićem, a još nije 100 posto sigurno da će se treći turnir odigrati u našoj zemlji

6042 pregleda 0 komentar(a)
Ivanišević i Đoković danas u Beogradu, Foto: BETAPHOTO
Ivanišević i Đoković danas u Beogradu, Foto: BETAPHOTO

"Adria tour", teniski i sportski spektakl, čiji bio dio trebalo da bude i Crna Gora, 27. i 28. juna, počinje u petak u Beogradu.

Novak Đoković je sa svojim timom osmislio i sproveo manifestaciju, koja će, tokom pauze od takmičenja, okupiti zvijezde bijelog sporta - osim prvog igrača svijeta, nastupiće Dominik Tim, Aleksandar Zverev i Grigor Dimitrov.

Nakon Beograda, karavan se seli u Zadar, sa Marinom Čilićem i Bornom Ćorićem, a još nije 100 posto sigurno da će se treći turnir odigrati u našoj zemlji...

"Obično se za ovakve teniske i sportske događaje treba mnogo više vremena, između šest i 12 mjeseci, da bi se to organizovalo najvišem mogućem nivou. Međutim, postoji mnogo dobre volje, upravo zbog toga što ćemo okupiti svjetski teniski vrh u Beogradu na nekoliko dana. Onda ćemo, naravno, obići i ostale lokacije po regionu", kazao je Đoković za RTS.

I dok se čeka početak revijalnog nastavka sezone, kada je riječ o "pravom" tenisu situacija je znatno kompikovanija.

Otkazan je Vimbldon, pomjeren Rolan Garos za kraj septembra, a prvi Grend slem trebalo bi da bude US Open.

"Još nije ništa sigurno, konačna odluka će biti donijeta krajem ovog mjeseca. Trenutno su mere izuzetno stroge. Jedna od stvari koje trenutno stoje u propisima po kojima bi bio održan US open, jeste da, kada sletite na američko tlo, morate da budete 14 dana u karantinu. Dakle, za većinu tenisera, vjerovatno uključujući i mene, ne bi bilo pristupa terenu i mogućnosti da se trenira.

"To je nešto što je poprilično nezamislivo u ovom trenutku. Onda, ne biste mogli da imate apartman na Menhetnu, morali biste da spavate u hotelu na aerodromu, morali biste da izaberete samo jednu osobu koja bi sa vama dolazila u klub. Ne bi bilo publike, ne bi bilo medija... Poprilično ekstremni uslovi u kojima bi se igralo. Ne znam da li je to održivo", rekao je Đoković.

Otkrio je i da mnogi igrači sa kojima je bio u kontaktu nisu optimisti po pitanju igranja u Njujorku.

"Za mene je trenutno, kako stvari stoje, najrealnije da će sezona biti nastavljena na šljaci, početkom septembra. Madrid, Rim, vjerovatno još neki turniri uoči Rolan Garosa. Naravno, svi bismo želeli da se što prije vratimo na teren, da igramo turnire uoči US opena i sam US open. Nadam se da će do toga doći, ali mora prosto da postoji neka vrsta kompromisa i dogovora između igrača i organizatora. Da li će do toga doći? Vidjećemo", zaključio je Đoković za RTS.

Bonus video: