Hrvatska prepoznala značaj Đokovićeve ideje: U Zadar dolazi Zverev, koncerti Džibonija, Graša...

Organizator humanitarno-sportskog "Adria toura" upravo je Novak Đoković, a suorganizator turnira u Zadru Hrvatski teniski savez, podsjeća Hina

19449 pregleda 659 reakcija 30 komentar(a)
Zverev i Đoković, Foto: BETAPHOTO
Zverev i Đoković, Foto: BETAPHOTO

Hrvatska i Zadar spremaju teniski spektakl narednog vikenda u okviru "Adria toura".

Aleksandar Zverev učestvovaće na turniru koji se igra od 19. i 21. juna, objavili su u nedjelju organizatori.

Sedmi igrač svijeta tako će se pridružiti Novaku Đokoviću, Marinu Čiliću i Borni Ćoriću na manifestaciji, koju hrvatski mediji nazivaju "megaspektaklom".

Organizator humanitarno-sportskog "Adria toura" upravo je Novak Đoković, a suorganizator turnira u Zadru Hrvatski teniski savez, podsjeća Hina.

"Adria tour je nastao na inicijativu Novaka Đokovića kako bi promovisao sport, pozitivne vrijednosti i fer-plej, ali i skupio sredstva za one kojima je pomoć potrebna. Dio sredstava od prodaje ulaznica u Zadru namijenjen je izgradnji Nacionalnog teniskog centra u Zagrebu", prenosi Hina.

Uz uzbudljive mečeve vrhunskih igrača zadarski teniski vikend obilježiće i bogat muzički program u kojem će nastupiti Džiboni, Petar Grašo, a biće i koncert iznenađenja.

Hrvatska je, dakle, prepoznala značaj ove manifestacije, pružila svu logističku pomoć srpskom asu i njegovom timu - uprkos tome što državljanima Srbije nije dozvoljen "slobodan" ulazak u tu zemlju, već samo uz posebne dozvole.

Jedna od njih je, recimo, da "posjeduju dokumentaciju kojom dokazuju poziv privrednog subjekta u Hrvatsku, interes privrednog subjekta za njihov dolazak u Hrvatsku, ili poziv na poslovni sastanak".

Turnir koji je trebalo da se održi u Crnoj Gori, 27. i 28. juna, juče je definitivno otkazan.

Bonus video: