Kirjos će igrati tenis u Njukorku u zaštitnom odijelu

Novak Đoković, Rafael Nadal i Simona Halep izrazili su zabrinutost zbog planova da se organizuje turnir, pošto se u Njujorku svakodnevno zabilježi stotine novih slučajeva koronavirusa

2165 pregleda 0 komentar(a)
Kirjos, Foto: AP
Kirjos, Foto: AP

Australijski teniser Nik Kirjos rekao je danas da je Teniski savez SAD sebičan, pošto namjerava da organizuje US open od 31. avgusta.

Očekuje se da će organizatori US opena uskoro doneti odluku da li će se taj Grend slem turnir održati u Njujorku, bez prisustva publike.

Novak Đoković, Rafael Nadal i Simona Halep izrazili su zabrinutost zbog planova da se organizuje turnir, pošto se u Njujorku svakodnevno zabilježi stotine novih slučajeva koronavirusa.

Kirjos je rekao da će spremiti "zaštitno odijelo" za put u Njujork.

"Ljudi koji žive u SAD naravno da guraju da se održi US open - sebično", naveo je 40. teniser sveta na Tviteru.

"Pripremiću zaštitno odijelo kada krenem na put iz Australije, a onda po povratku da odem u karantin dvije nedjelje", naveo je Kirjos.

Prema pravilima u Australiji, svako ko dolazi u zemlju iz inostranstva mora da ide 14 dana u karantin.

SAD imaju najveći broz zaraženih koronavirusom i najveću stopu smrtnosti od tog virusa, a država Njujork je najpogođenija sa više od 30.000 umrlih.

Njujorška opština Kvins, u kojoj se održava US open, ima drugi najveći broj umrlih od svih ostalih opština u SAD, prenio je BBC.

Vimbldon je otkazan, a organizatori Rolan Garosa nadaju se da bi turnir mogao da se održi na jesen u Parizu.

Očekuju se stroga pravila u slučaju da se US open održi, uključujući i to da igrače može da prati samo jedna osoba tokom celog turnria.

Prvi teniser svijeta Đoković rekao je da je to "ekstremno", a Nadal je rekao da nema mnogo želje da brani titulu na Flašing Medouzu.

Nadal je rekao da bi tenis trebalo da se vrati kada svi igrači budu mogli bezbjedno da putuju na turnire.

Britanac Den Evans rekao je da te restrikcije "nisu velika stvar", dok je Amerikanka Danijel Kolins kritikovala Đokovićev stav.

"Lako je kada neko tokom karijere zaradi 150 miliona dolara i govori ljudima šta da rade sa njihovim novcem, a onda odbije da igra na US openu", navela je 51. teniserka svijeta. Takmičenja na WTA i ATP turnirima prekinuta su najmanje do kraja jula zbog pandemije.

Bonus video: