Hrvatska dočekala Đokovića, policija aplaudirala: Ovo je veliki dan za Zadar

Đokovićev dolazak na Višnjik izazvao je pažnju brojnih mladih sportista i sportistkinja, ali i drugih ljubitelja sporta. Svjetska teniska zvijezda spremno se fotografisala i potpisivala autograme i teniske loptice

21888 pregleda 1133 reakcija 16 komentar(a)
Đoković i Ivanišević sa organitatorima spektakla u Zadru, Foto: HTS
Đoković i Ivanišević sa organitatorima spektakla u Zadru, Foto: HTS

Jedan od najboljih tenisera svijeta Novak Đoković u pratnji Gorana Ivaniševića posjetio je stadion i novi Regionalni teniski centar Hrvatskog teniskog saveza u Zadru.

U njihovoj pratnji bili su i predsjednica HTS-a Nikolina Babić, selektora hrvatske Fed Cup reprezentacije Iva Majoli, te član Organizacionog odbora "Adria Toura" Goran Đoković.

"Teren djeluje jako dobro i tribine su zaista impresivne. Koliko sam razumio kapacitet je skoro devet hiljada ljudi. Za sada je dozvoljeno pola do toga što je jednako broju ljudi koja je bila u Beogradu što je zaista puno," kazao je Đoković.

"Prvi put sam u Zadru iako sam posjetio većinu gradova Hrvatske. Veseli me da doživim i iskusim novo mjesto i grad. Zadar je poznat po epitetu sportskog grada koji dominira u košarci, rukometu pa i tenisu. Jako je lijepa tradicija i kultura sporta u Zadru. Ono što sam za sada čuo je veliki interes publike i ovim putem pozvao bih još jednom sve da dođu kako bismo svi zajedno uživali u humanitarnom sportsko - muzičkom spektaklu kojeg ćemo prirediti od petka do nedjelje," istakao je Đoković.

Đokovićev dolazak na Višnjik izazvao je pažnju brojnih mladih sportista i sportistkinja, ali i drugih ljubitelja sporta. Svjetska teniska zvijezda spremno se fotografisala i potpisivala autograme i teniske loptice.

Od policajaca je dobio aplauz.

Brojnim Zadranima ovaj prvi susret s Novakom zasigurno će ostati u dugom sjećanju.

“Došao nam je jedan od najpopularnijih sportista na svijetu, ne govorim samo o tenisu. Ovo je veliki trenutak za Zadar, jedva čekamo da sve počne, da se igra i da bude odličan tenis kao što je bio u Beogradu. Vidjeli smo da je u Beogradu bio spektakl što se tiče i publike i tenisa, igrali su odličan tenis, idemo to nastaviti i u Zadru," istaao je Goran Ivanišević.

"Adria Tour" je nastao na inicijativu srpskog teniskog asa kako bi promovisao sport, pozitivne vrijednosti i fer-plej, ali i skupio sredstva za one kojima je pomoć potrebna.

Dio sredstava od prodaje ulaznica u Zadru namijenjen je izgradnji Nacionalnog teniskog centra u Zagrebu.

Uz uzbudljive mečeve vrhunskih igrača zadarski teniski vikend obilježit će i bogat muzički program u kojem će nastupiti Điboni, Petar Grašo, a prirediće se i koncert iznenađenja.

Bonus video: