adrija tur

Đoković odgovorio na kritike: Nismo kršili pravila

Na centralnom terenu TC 'Novak' u Beogradu tribine su konstantno bile pune, što je izazvalo negodovanje pojedinih igrača i inostranih medija

12137 pregleda 25 reakcija 23 komentar(a)
Đoković, Foto: Betaphoto
Đoković, Foto: Betaphoto

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković svjestan je da je bio na meti kritika zbog organizacije Adrija Tura, ali ističe da nikakva pravila nisu prekršena.

Prvi turnir Adrija Tura održan je prethodnog vikenda u Beogradu, a pored Đokovića su učestvovali Dominik Tim, Aleksandar Zverev, Grigor Dimitrov, Filip Krajinović, Dušan Lajović, Viktor Troicki...

Na centralnom terenu TC 'Novak' tribine su konstantno bile pune, što je izazvalo negodovanje pojedinih igrača i inostranih medija.

"Znam da je bilo kritika, naročito iz zapadnih zemalja. Pitali su se zašto imamo publiku, zašto se ne poštuju pravila socijalne distance, kako je moguće da organizujemo ovakav događaj usred pandemije... Ali, teško je objasniti ljudima da je situacija mnogo drugačija u Srbiji i okolnim zemljama nego što je to u Sjednjenim Državama ili Ujedinjenom Kraljevstvu. Od prvog dana smo pratili pravila i uputstva nadležnih organa i zdravstvenih institucija. Nikada nismo prešli granice. Čekali smo njihovo odobrenje za publiku, za broj ljudi koji može da prisustvuje mečevima. Prošli smo kompletan proces i rezultat je bio nevjerovatan", objasnio je Đoković.

On je dodao da je zadovoljan kako je sve prošlo u Beogradu, prenosi Sport klub.

"Zahvalan sam ljudima koji su učestvovali, koji su organizovali sve to za vrlo kratko vrijeme. Obično je potrebno od tri do šest mjeseci da sve izgleda ovako, a mi smo uspjeli za tri, četiri sedmice. Mislim da je važno da nastavimo dalje, da omogućimo igračima da igraju, da zarade novac, da osvajaju bodove".

Ovog vikenda Adrija Tur se igra u Zadru.