"Adria tour": Striktno smo pratili epidemiološke mjere, svi će biti testirani

“Riješili smo da preventivno otkažemo finale koje je bilo planirano kao teniski spektakl, takođe kako bismo zaštitili zdravlje svih učesnika i posjetilaca”, navodi se u saopštenju

7641 pregleda 5 komentar(a)
Dimitrov i Ćorić, Foto: Betaphoto/Hina
Dimitrov i Ćorić, Foto: Betaphoto/Hina

Organizatori "Adria toura" oglasili su se putem društvenih mreža nakon što je finale turnira u Zadru između Novaka Đokovića i Andreja Rubljova otkazano, zbog toga što je bugarski as Grigor Dimitrov bio pozitivan na koronavirus.

“Riješili smo da preventivno otkažemo finale koje je bilo planirano kao teniski spektakl, takođe kako bismo zaštitili zdravlje svih učesnika i posjetilaca”, navodi se u saopštenju.

“U svakom trenutku smo striktno pratili epidemiološke mjere koje su bile postavljene od strane zemalja u kojima je ‘Adria tour’ organizovan. Niko od ljudi uključenih u organizaciju i koji su bili u kontaktu sa Grigorom nema simptome. Ipak, u bliskom kontaktu sa zdravstvenim nadležnim orgnima kako bismo bili sigurni da će osobe koje su bile u bliskom kontaktu sa Grigorom biti testirane večeras”, stoji između ostalog u saopštenju.

“Za organizatore je zdravlje svih učesnika i posjetilaca na prvom mestu”, zaključuje se u saopštenju.

Inače, učesnici "Adria tour" iz inostranstva, uključujući tenisere iz Srbije, i organizatore, slobodni su da otputuju nazad kućama, gdhe je potrebno da se jave epidemiološkim službama, kako bi dobili informacije i dalje preporuke, navela je epidemiološka služba Zadarske županije.

Za sve učesnike iz Hrvatske, preporuka je da svi koji su bili u bliskom kontaku dužem od 10 minuta sa Grigorom Dimitrovom sprovedu samoizolaciju od 14 dana i da se jave svom ljekaru opšte prakse.

Bonus video: