Đoković na stubu srama

Prvi reket svijeta se vratio u Beograd, gdje su on i članovi njegove porodice odradili testove, rezultati se očekuju danas

37147 pregleda 24 reakcija 22 komentar(a)
Novak Đoković sa Bornom Ćorićem, koji je zaražen koronavirusom, Foto: Betaphoto/Hina
Novak Đoković sa Bornom Ćorićem, koji je zaražen koronavirusom, Foto: Betaphoto/Hina

Organizovanje „Adrija tura”, prvog atraktivnog teniskog događaja nakon vrhunca pandemije koronavirusa u Evropi, bila je fenomenalna ideja. Nažalost, Novak Đoković i njegovi gosti su sebi dali previše oduška, pa je sve puklo kao mjehur od sapunice - Grigor Dimitrov se zarazio, za njim i njegov trener Kristijan Groh, te Borna Ćorić i Đokovićev kondicioni trener Marko Paniki, zbog čega je otkazano finale u Zadru.

Prvi reket svijeta se vratio u Beograd, gdje su on i članovi njegove porodice odradili testove, rezultati se očekuju danas. Za sada su negativni Dominik Tim, Marin Čilić i Aleksander Zverev.

Sasvim razumljivo, iz svijeta pljušte kritike na račun 33-godišnjeg Beograđanina. Jedna je stigla i od lošeg momka svjetskog tenisa, igrača koji je uvijek u centru pažnje zbog pogrešnih razloga - Nika Kirjosa.

„Kakva praznoglava odluka da se ova ‘egzibicija’ održi. Želim vam brz oporavak momci, ali eto šta se desi kada zanemarite sve protokole. Ovo nije šala”, napisao je Australijanac na Tviteru.

Na tribinama u Beogradu i Zadru je bilo mnogo više ljudi nego na ostalim sportskim događajima na planeti (ne računajući „apsolutnog šampiona”, fudbalski „vječiti derbi” Partizana i Crvene zvezde), a Đoković i drugovi su se provodili po splavovima, igrali košarku, susreli se sa majkom Dražena Petrovića... Zbog svega toga osvajač 17 grend slem titula mora da trpi „packe”.

- Ovo je lekcija za sve nas. Organizujete masovni događaj sa ljudima koji dolaze iz svakojakih država, eto vam recept kako da se virus raširi - rekao je Endi Marej.

Nadovezao se njegov zemljak i predsjednik Savjeta igrača ATP-a, Danijel Evans.

- Ovo je bio loš primjer. Hajde da to ovako kažem - ne možete da imate žurku igrača i da svi zajedno plešete. Đoković mora da osjeća odgovornost zbog ovog događaja i toga kako se virus raširio. Nadam se samo da ovo neće dovesti do premišljanja oko organizacije US opena - naglasio je Evans.

Bonus video: