Zvanično otkazan "Adria tour"

"Nadamo se da ćemo našu ideju sprovesti u djelo, čim se za to steknu uslovi", dodao je Đoković

3545 pregleda 7 komentar(a)
Sa turnira u Beogradu, Foto: BETAPHOTO
Sa turnira u Beogradu, Foto: BETAPHOTO

Organizatori teniskog Adria toura saopštili su danas da se manifestacija otkazuje i da neće biti održani turniri u Banjaluci i Sarajevu.

Odluka je donijeta na današnjem sastanku svih članova Organizacionog odbora Adria tura.

"Izuzetno nam je žao što moramo da prekinemo organizaciju teniskih turnira u Banjaluci i Sarajevu. Radovali smo se da publika koja dugo godina čeka vrhunske asove, konačno vidi uživo Novaka Đokovića i druge tenisere, kao i da igranjem u ovim gradovima omogućimo promociju sporta i finansijsku podršku lokalnim igračima. Nažalost, zbog svih događaja posljednjih dana donijeli smo odluku da je sada najvažnije da se epidemiološka situacija stabilizuje, kao i da se svi oporave" izjavio je direktor turnira Đordje Đoković. On je zahvalio svim učesnicima iz Teniskog saveza Republike Srpske, grada Sarajeva i ostalima koji su radili na pripremi dogadjaja.

"Cijenimo to i ostajemo prijatelji, a nadamo se da ćemo našu ideju sprovesti u djelo, čim se za to steknu uslovi", dodao je Đoković.

On je podsjetio da je ideja Adria toura bila humanitarnog karaktera, sa ciljem da se omogući zarada igračima iz regiona, pomogne humanitarnim organizacijama i da se promovišu dobre vrijednosti.

"Ostajemo sada usmjereni na podršku svima onima koji su inficirani koronavirusom sa željom da se što pre oporave", naveo je Organizacioni odbor.

Bonus video: