Federera i polufinale Roterdama vraća na mjesto koje mu pripada

Federer bi nakon 19. februara mogao da se vrati na vrh ATP liste, a u Roterdamu mu je za to dovoljan plasman u polufinale. Bio bi prvi u istoriji koji s ena vrh vratio nakon šest godina!
0 komentar(a)
Rodžer Federer, Foto: Reuters
Rodžer Federer, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.02.2018. 19:53h

Najtrofejniji teniser svih vremena, Švajcarac Rodžer Federer želi mjesto koje mu pripada - vrh rejtinga ATP liste najboljih tenisera.

Federer je mimo prvobitnog plana, od organizatora ATP turnira u Roterdamu zatražio vajld-kard, a osvajanjem bi dobio 500 bodova i od 19. februara bi bio svjetski broj jedan.

Tačnije, Fedeksu je za povratak na tron dovoljan plasman u polufinale Roterdama! Ukoliko uspije biće prvi igrač u istoriji koji se nakon šest godina vratio na vrh ATP liste. Posljednji put Federer je bio prvi u novembru 2012. godine.

Švajcarcu će učešće u Roterdamu biti deveto u tom lučkom gradu, a titule je osvajao dva puta - 2005. godine u finalu je bio bolji od svog sadašnjeg trenera, Hrvata Ivana Ljubičića, da bi 2012. godine pehar osvojio trijumfom nad Argentincem Huanom Martinom del Potrom.

Federer je u Roterdamu posljednji put nastupio 2013. godine i ne brani bodove na njemu, pa bi sa novih 500 bodova imao 10.105 poena, dok bi sadašnji lider na ATP listi, Španac Rafael Nadal ostao na 9.760.

Federeru će učešće u Roterdamu naredne sedmice biti prvi turnir nakon osvajanja 20. grend slema na Australijan openu.

Bonus video: