Goran Ivanišević: Nije u redu da se na nama skupljaju političke poene

Ivanišević je objasnio i zašto se igrači i ostali učesnici nisu testirali prije dolaska u Zadar

13847 pregleda 2 komentar(a)
Ivanišević i Đoković, Foto: BETAPHOTO
Ivanišević i Đoković, Foto: BETAPHOTO

Goran Ivanišević, trener Novaka Đokoića, član Organizacionog tima "Adria toura", kazao je za hrvatski RTL da nije u redu da se na njemu, Đokoviću i ostalima koji su bili uključeni u organizaciju skupljaju politički poeni, zbog kraha manifestacije.

Na pitanje da li se čuo sa Novakom, odgovorio je:

"Čuli smo se. Nije im lako. Ali, po mom mišljenju, nosi se jako dobro sa svim. S obzirom na okolnosti... Izdržaće on to, ali nije mu lako."

Ivanišević je objasnio i zašto se igrači i ostali učesnici nisu testirali prije dolaska u Zadar.

"Zato što nije bilo potrebe. Slušao sam ministra Beroša koji je rekao da nije bilo potrebe. Nitko nije imao simptome. Po tome bi trebalo svakog turistu testirati. Nije bilo potrebe."

Ivanišević je prihvatio odgovornost...

"Osjećamo odgovornost, jer ovo je bila jedna velika i super stvar, humanitarna... Žao mi je svih zaraženih i želim im brz oporavak. Na neke se stvari ne može uticati, pa tako i na ovu. Smeta mi što smo postali dežurni krivci za sve i ljudi skupljaju političke poene na nama. A u Zadru je najmanje zaraženih. I sve se svalilo na naša leđa. To nije u redu.", kazao je Ivanišević.

"Pridržavali smo se svih mjera, od prodaje ulaznica, razmaka... Ne možemo lično razmicati ljude. Dogodilo se što se dogodilo i sad je lako biti pametan što se trebalo, a što nije. Zaraženima želim što brži oporavak", rekao je on.

Ivanišević je obavio dva testa i oba su negativna, a uradiće i treći.

Bonus video: