Đokovića su država i sistem prevarili i izigrali

On je rekao da je "epidemiološka situacija (u Srbiji) bila mnogo gora, nego što je njemu to prikazano, pa je zbog toga donio takvu odluku"

11870 pregleda 13 komentar(a)
Sa Adria toura, Foto: AP
Sa Adria toura, Foto: AP

Srpski epidemiolog Zoran Radovanović kazao je da je Novak Đoković "navučen na tanak led" prilikom organizacije "Adria toura", koji se pretvorio u korona fijasko.

On je rekao da je "epidemiološka situacija (u Srbiji) bila mnogo gora, nego što je njemu to prikazano, pa je zbog toga donio takvu odluku".

"Na pravdi Boga je kriv, zbog svoje lakovjernosti, odnosno vjerovanja u državu i sistem. Nije mogao da zamisli da bi ga naše vlasti prevarile. On je postupao po savjetima stručnjaka i vlasti, a oni su ga izigrali. Ovdje su oni htjeli i političke poene od Đokovića, a to što će da ugroze i ostale igrače i publiku, o tome nisu mislili", kazao je Radovanović za nova.rs.

Najbolji teniser svijeta našao se na udaru svjetske sportske javnosti zbog organizovanja turnira u jeku pandemije koronavirusa.

“Đoković je naš brend. Jedan od malo pozitivnih pojava po kojima Srbiju u svijetu prepoznaju po dobru. Nažalost, on je sada uprljan. Novak je pametan, mlad čovjek i nikad se ne bi upustio u takvu avanturu da nije prevaren. Ovdje mu je rečeno da je epidemiološka situacija bezbjedna, a nije bila. On je navučen, i žrtva je jedne politikanske prevare. Ispao je naivan što je vjerovao državi, a sad, kako ćete državi da ne vjerujete, to je druga stvar. Novak je prevaren, dobio je informaciju da je ovdje procijenjeno da je bezbjedno”, rekao je epidemiolog.

Nakon turnira u Beogradu i Zadru, pozitivni na koronavirus bili su Đoković, Ćorić, Dimitrov, Ivanišević...

Bonus video: