TK Gimnazijalac uspio uprkos koroni

Prvo sportsko takmičenje u post korona eri u Crnoj Gori, Teniska rekreativna liga bliži se uspješnom kraju

1006 pregleda 0 komentar(a)
Stanaj u društvu prvog - Brana Vlahovića i posljednjeg osvajača Saše Pejovića, Foto: TK Gimnazijalac
Stanaj u društvu prvog - Brana Vlahovića i posljednjeg osvajača Saše Pejovića, Foto: TK Gimnazijalac
Ažurirano: 27.06.2020. 15:13h

Nakon pete, TK Gimnazijalac na putu je da završi i 6. Ligu teniskih rekereativaca na terenima kod Gimnazije “Slobodan Škerović”. Ta liga prvo je takmičenje koje je počelo u Crnoj Gori nakon prvog talasa epidemije koronavirusom. U toku je razigravanje za plej-of, nakon tri grupe sa po 10 učesnika.

Hrabrost TK Gimnazijalac da ne prekida tradiciju nije bila bez pokrića, jer je liga već imala uhodanu šemu da nakon žrijeba igrači upišu rezultat na kosturu odštampanom odmah nakon žrijeba.

- Ponosni smo na podatak da smo svaku ligu, iako se radi o rekreativnim, uspjeli da dovedemo do kraja. I ovu ćemo, pošto su svi učesnici maksimalno poštovali sve propisane mjere bezbjednosti i sada smo u finišu, jer je u toku razigravanje u četiri novoformirane grupe, od kojih će po dvojica najboljih ići u četvrtfinala. Igrači su već ušli i u formu nakon devet kola odigranih u grupama pa slijedi i neizvjestan finiš - kazao je Žarko Dragaš, direktor TK Gimnazijalac i jedan od učesnika razigravanja.

Osim njega u D grupi su Danijel Stanaj, Nikola Babović i branilac trofeja Aleksandar Pejović. U A grupi igraće Dalibor Šaban, Nebojša Kruta, Marko Todorović i Vuk Martinović. U B su: Veselin Damjanović, Driton Đokaj, aktuelni viceprvak Novo Vlahović i Vlado Vujačić, a u C Vlado Martinović, Predrag Simić, Vuko Mišković i Predrag Hajduković.

Tradicionalno se teniska liga rekreativcaca održava dva puta godišnje. Pobjednik posljednje Lige, zimske je - Konstantin - Kolja Popović, a prošlogodišnje ljetnje je Pejović.

- Pandemija je pomjerila prvobitno planirani termin ljetnje lige, kada je interesovanje bilo ogromno sa čak 50 prijava. Korona je pomjerila planove, ali smo ipak uspjeli da oformimo ligu sa uobičajenih 30 učesnika. Pomogli su nam u tome sponzori i prijetelji, firme Euroglobus i Čikom, te Ljubo Zejak - zaključio je Dragaš.

Bonus video: