Raonić: Razmišljao sam da dođem u Crnu Goru, Novaku će trebati vremena da vrati povjerenje

Đokovićeva zamisao bila je da Raonić i on igraju u Crnoj Gori. Na kraju, crnogorski dio turnira je optao, a cijeli projekat se pretvorio u fijasko

21562 pregleda 63 reakcija 39 komentar(a)
Raonić, Foto: AP
Raonić, Foto: AP

Miloš Raonić je imao poziv Novaka Đokovića da bude dio "Adria toura".

Kanadski teniser crnogorskog porijekla, koji je rođen u Podgorici, kazao je da je dugo razmišljao da ga prihvati.

"Nikada nisam igrao pred većinom mojih rođaka, pred mojom bakom, tetkama, stričevima... Razmišljao sam, ali ako će US open da se održi, ipak sam odlučio da ne idem u Evropu, pa nazad. Osjećao sam da je to nepotreban rizik", kazao je Raonić za kanadski TSN.

Đokovićeva zamisao bila je da Raonić i on igraju u Crnoj Gori. Na kraju, crnogorski dio turnira je optao, a cijeli projekat se pretvorio u fijasko.

"Mislio sam da će većina manifestacija biti bez publike, ali da će za vrijeme boravka u Crnoj Gori biti prilike za neka okupljanja i druženje. Lično, ne bih se osjećao ugodno posebno na tim promotivnim aktivnostima, kakvih je bilo", rekao je Raonić.

On je kazao da će Đokoviću sada trebati vremena da povrati povjerenje teniske javnostl.

“Znam da je Novak bio jedan od onih koji je bio protiv ideje o US openu, rekao je da ne vidi kako Grend slem turnir može da se održi pod tim uslovima. Poslije svega što se dogodilo njegovo mišljenje o tome više nema mnogo težine, ne stoji mnogo iza toga... Za druge stvari, mislim da je vodio igrače na pozitivan način, ali ako gledamo sada ovu situaciju, biće mu potrebno vrijeme da povrati povjerenje“, rekao je Raonić.

Naglasio je, međutim, da su komentari Srđana Đokovića, Novakovog oca, prema Grigoru Dimitrovu nekorektni.

Stariji Đoković je rekao da je bugarski teniser naštetio Srbiji, Hrvatskoj i njegovoj porodici. “To su potpuno nekorektni komentari. Bilo je i drugih stvari koje su mogle da uzrokuju sve, možda Novakov oldazak na košarkašku utakmicu na kojoj se sreo sa Jokićem koji je poslije bio pozitivan. Mnogo je tu tračeva u ovom trenutku i mislim da je svrsishodnije u ovom trenutku fokusirati se na: 'U redu, nije uspjelo, šta možemo da uradimo bolje kako bismo vratili teniske turnire?“.

Bonus video: