Nije Đoković predsjednik države, najlakše je kritikovati njega dok tenis propada

Francuski teniser smatra da je ova situacija mogla da se iskoristi i da se nešto promijeni u tenisu

14590 pregleda 127 reakcija 15 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: AP
Novak Đoković, Foto: AP

Rišar Gaske je veteran ATP tura, sa 34 godine dugo je u svijetu tenisa, ima autoritet i sposobnost da procijeni šta se dešava sa bijelim sportom.

Francuz je ogorčen.

"Ne znamo ništa, niko ništa ne govori. ATP je katastrofa, imamo zoom konferencije na kojima se ništa ne kaže. Prestao sam da prisustvujem. Govorio sam da će tenis biti desetkovan pandemijom, malo ko je slušao. Kako da nastavimo sezonu, kada ne možeš da rezervišeš avionske karte, hotele, ne znaš pod kojim pravilima", rekao je Francuz.

I umjesto da se traži rješenje - napada se Novak Đoković i njegov "Adria tour", ističe Gaske.

"To je najlakše. Bilo je što je bilo, na kraju Novak je priznao grešku. Ali, on nije predsjednik države, on je radio ono što su dozvolili ljudi koji vode zemlju. Ne može on da bude jedini krivac, ali najlakše je tako - sve svaliti na čovjeka, koji je makar pokušao nešto da uradi. Oni koji ga kritikuju, sjede i ćute, čekaju da neko drugi nešto riješi", kazao je Gaske.

Francuski teniser smatra da je ova situacija mogla da se iskoristi i da se nešto promijeni u tenisu.

"Od svih sportova, samo tenis se igra 4-5 sati. Ja ne mogu više da toliko gledam ni kada igraju Nadal - Federer. Jedino mi nemamo pomoć trenera, nešto šuškamo i gestikuliramo. Nešto mora da se mijenja, ali ako nešto kažemo - stiže kazna od ATP-a", rekao je Gaske.

Bonus video: