Federer ne misli o povlačenju, može da ponovi 2017. godinu

"Rodžer voli život na turu, nikada nije rekao da bi mogao da se povuče jer su mu dosadile obaveze i putovanja, ili zato što želi da promijeni život. Tenis obožava, obožava i vrijeme provedeno u društvu igrača i prijatelja, tako da mislim da nema šansi da prestane da igra", kazao je Luti

3152 pregleda 7 komentar(a)
Rodžer Federer, Foto: AP
Rodžer Federer, Foto: AP

Dobra vijest za ljubitelje tenisa i navijače Rodžera Federera.

Dugogodišnji Federerov trener Severin Luti kazao je da vjeruje da će se Švajcarac vratiti na teren u 2021. godinu, iako se spekulisalo da bi zbog operacije koljena mogao da završi karijeru.

"Rodžer voli život na turu, nikada nije rekao da bi mogao da se povuče jer su mu dosadile obaveze i putovanja, ili zato što želi da promijeni život. Tenis obožava, obožava i vrijeme provedeno u društvu igrača i prijatelja, tako da mislim da nema šansi da prestane da igra", kazao je Luti.

On čak misli da će Federer igrati i poslije 2021. godine, a podsjeća na to što se dogodilo 2016.

Federer je, naime, poslije Vimbldona te godine uzeo pauzu, kako bi odmorio i oporavio od operacije koljena ranije te godine. Kada se vratio, osvojio je Australijan open 2017, njegov prvi Grend slem poslije pet godina, a zatim je bio šampion i Vimbldona.

"Da, da, posroje paralele sa ovom i tom godinom. Rodžer ovu situaciju može da okrene u svoju korist. Povreda je došla u najboljem trenutku. Odmah se posvetio vremenu sa porodicom i pripremama za ono što slijedi. On ima izuzetnu sposobnost da bude ambiciozan, a da se oko stvari koje ne može da promijeni uopšte ne uzbuđuje", objasnio je Luti.

Federer će 8. avgusta napuniti 39 godina. Rekorder je po broju osvojenih Grend slemova - 20.

Bonus video: