Teniska kraljica odmarala svega četiri dana

U Sankt Peterburgu je igrala i naša Danka Kovinić ali je u drugoj rundi kvalifikacija poražena od Italijanke Roberte Vinći u meču za zaborav i sa samo tri osvojena gema
0 komentar(a)
Karolina Voznijacki, Foto: Reuters
Karolina Voznijacki, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.02.2018. 17:25h

Teniska kraljica vratila se na teren prije svih očekivanja - Karoline Voznijacki je danas na WTA Premijer turniru u Sankt Peterburgu prepustila svega gem domaćoj igračici, Anastasiji Potapovoj (6:0, 6:1).

Jedini gem nekadašnja svjetska juniorka broj jedan, 16-godišnja Potapova, osvojila je na servis protivnice na njenoim prvom servisu u drugom setu.

A Voznijacki nije imala milosti iako joj je domaćin dan ranije u gradu baleta, zajedno sa Asocijacijom profesionalnih teniserki (WTA), priredio svečanost za pamćenje kao novoj broj jedan.

Doduše, Voznijacki je u dva navrata ranije bila svjetska broj jedan, ali ovoga puta je prava - sa krunom osvojenom na Australijan openu, njenom prvom grend slem trofeju.

Protivnica Voznijacki u četvrtfinalu biće još jedna domaća teniserka, osma kosturašica Darija Kasatkina. Ona je u osmini finala bila bolja od Francuskinje Aliz Korne sa 2:0 (6.2, 6:1).

U Sankt Peterburgu je igrala i naša Danka Kovinić ali je u drugoj rundi kvalifikacija poražena od Italijanke Roberte Vinći u meču za zaborav i sa samo tri osvojena gema.

Bonus video: