Teniski restart, Hrvatica ostvarila prvu pobjedu: U Palermu je opuštena atmosfera

Turnir se igra, iako je je registrovan pozitivan slučaj na koronavirus - juče je ustanovljeno da je Bugarka Viktorija Tomova, koja je nastupila u kvalifikacijama, zaražena

2889 pregleda 1 komentar(a)
Pozdrav reketima Done Vekić i Aranće Rus, Foto: Twitter
Pozdrav reketima Done Vekić i Aranće Rus, Foto: Twitter

U Palermu je danas počeo prvi profesionalni teniski turnir nakon šest mjeseci pauze.

Djevojke igraju za WTA bodove na Siciliji, a prvu zvaničnu pobjedu ostvarila je Hrvatica Dona Vekć, koja je bila bolja od Holanđanke Aranće Rus (6:1, 6:2).

Turnir se igra, iako je je registrovan pozitivan slučaj na koronavirus - juče je ustanovljeno da je Bugarka Viktorija Tomova, koja je nastupila u kvalifikacijama, zaražena.

Iako su teniski zvaničnici najavljivali stroge mjere na restartu, atmosfera u Palermu je opuštena, potvrdila je Dona Vekić.

"Kažu da smo izolovani, ali nismo. Nismo ni u kakvom balonu, u hotelu smo sa ostalim gostima. Nisam zatvorena u sobi, večerala sam u gradu. Bila sam oprezna, nisam kršila mjere, ali jednostavno – ni ja, ni ostale djevojke nismo izolovane. Vjerujem da će biti drugačije u Njujorku, da će se sve drugačije organizovati, jer ovako je, čini mi se, previše opušteno i postoji rizik od zaraze", kazala je Hrvatica, 24. igračica svijeta.

Bonus video: