US open desetkovan: Samo četiri djevojke iz top 10 društva idu u Njujork

Od prošlogodišnjih učesnica završnice US Opena, na terenima teniskog centra Bili Džin King, od 31. avgusta do 13. septembra igraće samo Serena Vilijams koja koja je u finalu 2019. poražena od Andresku

4298 pregleda 2 komentar(a)
Belinda Benčić, Foto: AP
Belinda Benčić, Foto: AP

Najbolja švajcarska teniserka i osma na WTA listi Belinda Benčić odlučila je da preskoči nastup na ovogodišnjem US Openu, pa će turnir u Njujorku biti bez tri od četiri prošlogodišnje polufinalistkinje.

Prethodno su od nastupa odustale braniteljka naslova Kanađanka Bjanka Andresku i Ukrajinka Elina Svitolina.

Od prošlogodišnjih učesnica završnice US Opena, na terenima teniskog centra Bili Džin King, od 31. avgusta do 13. septembra igraće samo Serena Vilijams koja koja je u finalu 2019. poražena od Andresku.

Odustajanje Belinde Benčić znači da su se za igranje u Njujorku za sada izjasnile samo četiri igračice od najboljih deset, a to su Čehinja Karolina Pliškova (WTA - 3.), Amerikanke Sofin Kenin (WTA - 4.) i Serena Vilijams (WTA - 9.) te Japanka Naomi Osaka (WTA - 10.).

Još se čeka odluka Rumunke Simone Halep koja je izjavila da će svoj izbor objaviti po završetku turnira u Pragu na kojem će se u nedjelju boriti za naslov.

Bonus video: