Voznijacki i Halep u finalu AO

Ovo je prvo finale u Melburnu, a treće ukupno u karijeri na grend slemovima za dansku teniserku
55 pregleda 0 komentar(a)
Karolina Voznijacki, Foto: Reuters
Karolina Voznijacki, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.01.2018. 08:24h

Karolina Voznijacki i SImona Halep finalistkinje su ovogodišnjeg Australijan opena.

Danska teniserka izborila je plasman u finale ovogodišnjeg turnira u Melburnu, nakon što je u polufinalu savladala Belgijanku Eliz Mertens sa 2:0 (6:3, 7:6).

U prvom setu Voznijacki je do brejka došla u četvrtom gemu, pa je prvi set lako privela kraju.

Veća borba viđena je u drugom setu - Dankinja je na svom servisu pri vođstvu vođstvu od 5:4 odservirala dvije duple servis greške, pa se Beligjanka vratila u igru.

Imala je Mertensova zatim i dvije set lopte, ali je popustila kada je bilo najpotrebnije, pa se otišlo u taj-brejk, u kojem je Voznijacki bila bolja.

Ovo je prvo finale u Melburnu, a treće ukupno u karijeri na grend slemovima za dansku teniserku.

U drugom polufinalu Simona Halep je nakon tri seta i dva sata i 22 minuta borbe savladala Njemicu Anđelik Kerber 2:1 (6:3, 4:6, 9:7).

Velika borba viđena je u ovom meču. Halep je u prvom setu slavila nakon samo 26 minuta igre. U drugom je viđena velika borba, Rumunka je prva došla do vođstva (3:1). Kerber je nakon toga uspjela da se stabilizuje, vratila je brejk i izjednačila u setovima.

U trećem setu na startu je razmijenjen po brejk na obje strane. Halep je uzela servis Njemici, povela 5:3 i servirala za pobjedu. Međutim, Kerber je sjajnom igrom u narednom gemu vratila brejk i ostala u meču. Na 5:4, Halep je imala dvije meč lopte, ali je 16. teniserka svijeta uspela da spasi obije, poravna na 5:5, u sljedećem gemu ponovo dođe do brejka i potpuno preokrene situaciju u svoju korist.

Tada je put ka finalu bio čist za Kerber, vodila je na svoj servis 40:15, imala dvije meč lopte, ali se Halepova vratila "iz mrtvih" nanizala nekoliko poena, osvojila gem i izjednačila na 6:6.

Do kraja su obje teniserke održale svoje servise, sve do poslednjeg gema, kad je Rumunka iskoristila drugu brejk i meč loptu i pobijedila.

Ovo je prvo finale u Melburnu za rumunsku teniserku.

Bonus video: