Korona na US openu: Prve favoritkinje eliminisane sa turnira

Mladenović je prošle sedmice trenirala sa Benoom Perom, koji je bio pozitivan na testiranju na koronavirus, pa je eliminisan s turnira i prije početka

10804 pregleda 0 komentar(a)
Foto: WTA
Foto: WTA

Prve nositeljke US Opena u konkurenciji ženskih parova, Francuskinja Kristina Mladenović i Mađarica Timea Baboš, diskvalifikovane su odlukom lokalnih zdravstvenih vlasti, objavili su organizatori.

Mladenović je prošle sedmice trenirala sa Benoom Perom, koji je bio pozitivan na testiranju na koronavirus, pa je eliminisan s turnira i prije početka.

"Zvaničnici javnog zdravstva u okrugu Nasau odredili su karantin za sve koji su bili u dužem kontaktu s osobom koja je pozitivna na kovid-19. Kako je Kristina Mladenović jedna od takvih osoba, a takmičenje ženskih parova je već počelo, ona i njena partnerka Timea Baboš su diskvalifikovane", objavili su organizatori US Opena.

U petak se dogodila slična situacija uoči susreta 3. kola turnira tenisera između Adrijana Manarina i Aleksandra Zvereva.

Manarino je takođe trenirao s Perom, trebalo je da bude diskvalifikovan, ali nakon više od tri sata teških pregovora ipak mu je dopušten nastup. Na kraju je izgubio.

Bonus video: