poštovao pravila

Glavni sudija US Opena: Nije bilo druge opcije osim diskvalifikacije Đokovića

"Postoje dva faktora - akcija i rezultat. Akcija je, iako nije bilo namjere, dovela do rezultata, a to je udaranje linijskog sudije i činjenica da je ona očigledno bila povrijeđena. To su suštinski faktori pri donošenju odluke", rekao je Frimel

15268 pregleda 12 komentar(a)
Foto: AP
Foto: AP

Glavni sudija US opena Soren Frimel rekao je da se svi slažu da prvi teniser svijeta Novak Đoković nije namjerno pogodio lopticom linijskog sudiju, ali da nije postojala druga opcija osim diskvalifikacije.

Đoković je juče diskvalifikovan jer je tokom meča osmine finala sa Pablom Karenjom Bustom nehotice pogodio lopticom linijsku sutkinju. Žena je pala, Đoković se odmah izvinio, ali su supervizor i sudija odlučili da sprskog tenisera diskvalifikuju.

"Postoje dva faktora - akcija i rezultat. Akcija je, iako nije bilo namjere, dovela do rezultata, a to je udaranje linijskog sudije i činjenica da je ona očigledno bila povrijeđena. To su suštinski faktori pri donošenju odluke", rekao je Frimel.

Frimel je novinarima otkrio o čemu je razgovarao sa srpskim teniserom.

"Njegova poenta je bila da nije namjerno udario sudiju. Rekao je: 'Da, bio sam bijesan. Udario sam lopticu. Pogodio sam sudiju. Činjenice su vrlo jasne, ali to nije bila moja namjera. Nisam to uradio namjerno i ne bi trebalo da budem diskvalifikovan'", rekao je Frimel.

"Svi se slažemo da to nije uradio namjerno, ali činjenice su da je udario linijskog sudiju i da je ona očigledno bila povrijeđena", dodao je on.

Američka teniska asocijacija je u saopštenju navela da je Frimel donio odluku u skladu sa Grend slem pravilnikom.

Frimel je istakao da kažnjavanje igrača na Grend slem turniru nije laka odluka i da nema veze na kojem se terenu igra i da li je riječ o prvom teniseru ili bilo kom drugom.

"Moraš da doneseš ispravnu odluku. Svi na terenu su bili svkesni šta je u pitanju", rekao je on.