Voznijacki, Suares Navaro, Mertens i Svitolina u četvrtfinalu

Voznijacki, nekadašnja prva teniserka svijeta pobijedila je Ribarikovu za 63 minuta i prvu put od 2012. godine plasirala se među osam najboljih u Melburnu
71 pregleda 0 komentar(a)
Elis Mertens, Petra Martić, Foto: Reuters
Elis Mertens, Petra Martić, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.01.2018. 14:27h

Danska teniserka Karolina Voznijacki plasirala se u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu pošto je pobijedila Slovakinju Magdalenu Ribarikovu posle dva seta (6:3, 6:0).

Nekadašnja prva teniserka svijeta pobijedila je za 63 minuta i prvu put od 2012. godine plasirala se među osam najboljih u Melburnu. Ona je pet puta oduzela servis Ribarikovoj, koja je napravila jedan brejk.

Voznijacki će u četvrtfinalu igrati protiv Španjolke Karle Suares Navaro koja je poslije preokreta pobijedila Estonku Anet Kontavejt sa 2:1 (4:6, 6:4, 8:6).

Španjolka je gubila sa 0:1 u setovima i 1:4 u drugom setu, ali je uspjela da se vrati u meč i peti put u karijeri se plasira u četvrtfinale nekog grend slem turnira.

Među osam najboljih plasirala se i Belgijanka Elis Mertens.

Trenutno 37. igračica svijeta nakon velike borbe u dva seta savladala je Hrvaticu Petru Martić 2:0 (7:6, 7:5).

Mertens će se za prolaz u polufinale boriti sa Ukrajinkom Jelinom Svitolinom, koja je za menje od sata igre dobila Čehinju Denisu Alertovu (6:3, 6:0).

Bonus video: