zabranjen nastup u parizu

Da li bi izbacili Nadala i Federera: Džumhur bijesan na organizatore Rolan Garosa

On je najavio da će pokrenuti pravni proces, a zapitao se da li bi se ista pravila koristila da su na njegovom mjestu Rafael Nadal ili Rodžer Federer

11765 pregleda 1 komentar(a)
Foto: AP
Foto: AP

Damir Džumhur neće moći da igra na Rolan Garosu, jer je njegov trener imao pozitivan nalaz na koronavirus.

Džumhur je juče objavio da mu je zabranjen nastup u Parizu. Tvrdi da nije dobio šansu da dokaže da je test bio nepravilan, jer njegov trener dokazano ima antitijela...

"Iako je on pokušao da objasni da ljudi koji imaju antitijela mogu imati lažno pozitivan test, mi nažalost nismo dobili šansu da uradimo drugi test i mi smo sigurni da bi on pokazao da je negativan. Njih to nije mnogo zanimalo, javili su mi da zbog najbližeg kontakta s njim nemam pravo igranja na Roland Garrosu ove godine. Ta vijest me uzdrmala jer je ovaj turnir jedan od najdražih i na njemu sam imao neke sjajne mečeve, ovo je za mene jedan od najbitnijih turnira u godini i najviše me boli što nemam šansu napraviti bilo kakav rezultat", istakao je Džumhur.

On je najavio da će pokrenuti pravni proces, a zapitao se da li bi se ista pravila koristila da su na njegovom mjestu Rafael Nadal ili Rodžer Federer.

Kazao je da je dobio podršku Novaka Đokovića.

"Sjećam se da je on postavio pitanje šta bi se desilo da se ovakav slučaj desio kod Nadala ili Federera, odnosno šta bi se desilo da je kod njegovog trenera pokazan pozitivan test. Pitam se da li bi on dobio priliku za drugi ili možda čak i treći test, ili bi ga izbacili. Znamo da pravila nisu ista za sve i sumnjamo da bi tek tako nekoga od tih velikih imena izbacili sa turnira, a to je nešto s čim se moramo nositi i prihvatiti to. Juče sam dobio poruku od Đokovića koji mi je ponudio svoju pomoć i drago mi je što imam veliku podršku i njega i brojih drugih igrača koji ne bi voljeli da su u takvoj situaciji. Nadamo se da će na kraju ipak biti dobro", poručio je Džumhur.

Preporučujemo za Vas