Đoković: Sada se okrećem Parizu

Nisam igrao svoj najbolji tenis, ali sam ga pronašao kada je bilo najvažnije, u odlučujućim trenucima polufinala i finala. To me najviše zadovoljava, na to sam ponosan - rekao je 33-godišnji Beograđanin

11434 pregleda 12 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Novak Đoković je pokazao koliko je psihološki stabilan.

Iako je u Njujorku nevjerovatnom slučajnošću ostao bez već viđene titule, najbolji teniser svijeta nije psihički pao.

Vratio se u Evropu, nastupio na Mastersu u Rimu i osvojio 36. titulu na turnirima koji su po rejtingu tik ispod grend slemova.

U finalu je pobijedio Dijega Švarcmana, koji je u četvrtfinalu porazio Rafaela Nadala, a potom u maratonu u polufinalu bio bolji i od Denisa Šapovalova.

- Ovo je bila veoma izazovna sedmica. Nisam igrao svoj najbolji tenis, ali sam ga pronašao kada je bilo najvažnije, u odlučujućim trenucima polufinala i finala. To me najviše zadovoljava, na to sam ponosan. Nisam mogao da zamislim bolji turnir u Rimu, a sada se okrećem Parizu - najavio je Đoković pohod na titulu na Rolan Garosu.

Prvi igrač svijeta se osvrnuo na rezultate i igre Švarcmana, kao i probleme koje im je kiša pravila na početku finala

- Dijegu je ovo prvo masters finale, koje je zaslužio sjajnim pobjedama protiv Nadala i Šapovalova. Čestitam mu i želim svu sreću. Bilo nam je teško, uslovi su bili loši, pogotovo na početku. Bilo je klizavo, padala je kiša, bilo je i vjetra, pa nam je trebalo vremena da se naviknemo - istakao je Đoković.

Bonus video: