Đoković spreman da pokvari Rafin impresivni bilans u Parizu

U ponedjeljak počinje Rolan Garos - možda i najspecifičniji do sada. U jesenjim uslovima, pred ograničeni, brojem navijača, sa centralnim terenom (“Filip Šatrije”) koji će prvi put imati krov, u slučaju kiše

7533 pregleda 1 komentar(a)
Diže formu pred Rolan Garos: Novak Đoković, Foto: Beta/AP
Diže formu pred Rolan Garos: Novak Đoković, Foto: Beta/AP

Španac Rafael Nadal na svoj 16. Rolan Garos stiže po 13. krunu! Nevjerovatan učinak - najbolji nekog tenisera, na nekom grend slemu u istoriji - pokušaće, međutim, da pokvari Novak Đoković.

Svjetski broj jedan dolazi u Pariz sa nekoliko aduta koji bi mogli da ga odvedu do druge titule na pariskoj šljaci, ali i 18. grend slem titule kojoj bi se Nadalu približio na samo jednu, a vodećem Rodžeru Federeru na dva najveća pehara.

Đoković je trijumfom u Rimu, 36. Masters tituli u karijeri (što je rekord) pokazao da ga nije previše uzdramala volšebna eliminacija sa US opena u Njujorku, samo sedmicu ranije, kada je diskvalifikovan je nehotice lopticom pogodio linijsku sutkinju.

Nole je priznao da je bio u šoku nakon neočekivanog raspleta, ali da su mu mečevi u Rimu pomogli da prebrodi krizu.

- Bio sam u šoku nakon, kao i mnogi drugi ljudi. Ali, nastavio sam dalje. Nikada u svom životu nisam imao problem da se oporavim i nastavim dalje, bez obzira na to koliko je teška situacija u kojoj bih se našao. Dolazi novi dan, nadaj se najboljem i nastavi dalje. Mislim da mi je pomogla činjenica što sam igrao novi turnir samo nedjelju dana kasnije. Samo sam želio da se vratim na teren i da sklonim sa puta sve eventualne zaostale tragove tog događaja - istakao je Đoković.

Slavio je na Mastersu u Rimu, uz samo jedan izgubljen set, iako, kako je priznao, nije igrao svoj najbolji tenis.

- Ne želim da zvučim arogantno, ali nisam igrao najbolje. Naravno da sam veoma zadovoljan i srećan što sam osvojio titulu. Predstoji mi još okršaja i nadam se da ću uspjeti da podignem svoju igru na viši nivo na Rolan Garosu, jer će to biti neophodo ukoliko želim da odem u završnu fazu turnira. Ali, pozitivno je to što mislim da sam odlično servirao tokom cijelog turnira i pronašao sam svoju najbolju igru kada mi je bila najpotrebnija - kazao je Đoković, koji je u finalu u dva seta pobijedio Argentinca Dijega Švarcmana, momka koji je prethodno u četvrtfinalu eliminisao Rafu Nadala.

Jesenji Rolan Garos, u neobičnim uslovima, sa centralnim terenom koji će prvi put imati krov, počinje u ponedjeljak u Parizu

U ponedjeljak počinje Rolan Garos - možda i najspecifičniji do sada. U jesenjim uslovima, pred ograničeni, brojem navijača, sa centralnim terenom (“Filip Šatrije”) koji će prvi put imati krov, u slučaju kiše.

Upravo bi ti uslovi mogli da budu Đokovićeva prednost u odnosu na Nadala.

- Uslovi će biti drugačiji. U finalu Rima sam iskusio nešto što mislim da će biti dominantni uslovi u Parizu - pomalo kiše, vlažan teren, šljaka, loptica ne odskače previše, pomalo hladno… O tome su ljudi razgovarali kada su vremenski uslovi u Parizu u pitanju. Meni oni odgovaraju - kazao je Đoković.

Jasno je i da takvi uslovi ne bi odgovarali Nadalu - igraču koji obožava suvo, toplo vrijeme u Parizu, lopticu koja odskače visoko, kako bi mogao da “hvata” svoje ubitačne spinove...

Nisu, međutim, tu samo Nadal i Đoković - Dominik Tim je osvajanjem US opena probio barijeru, a šljaka mu je omiljena podloga, na dva prethodna Rolan Garosa igrao je u finalu...

Interesantan, i neobičan grend slem čeka nas od ponedjeljka...

Bonus video: