Đoković sa Imerom na startu, Tim ide na Nadala u polufinalu

Prvi reket planete imao sreće. Ako bi sve išlo po planu, u osmini finala bi se sastao sa Karenom Hačanovim, u četvrtfinalu sa Mateom Beretinijem, a za finale bi se borio sa Stefanosom Cicipasom ili Danilom Medvjedevim

3355 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Novak Đoković je imao sreće na žrijebu za Rolan Garos, jer do finala ne može da se sudari sa jedinim čovjekom koji, po prognozama stručnjaka, može da savlada njega i Rafaela Nadala na pariskoj šljaci - Dominika Tima.

Srpski as će u 1. kolu igrati sa Šveđaninom Mikaelom Imerom, u 2. sa Ričardasom Berankisom ili Ugom Deljijenom, a u 3. mu je projektovani rival 29. nosilac, Hubert Hurkač.

Ako bi sve išlo po planu, u osmini finala bi se sastao sa Karenom Hačanovim, u četvrtfinalu sa Mateom Beretinijem, a za finale bi se borio sa Stefanosom Cicipasom ili Danilom Medvjedevim.

Nadal će u 1. kolu igrati sa Jegorom Gerasimovim, a u 3. kolu eventualno sa Keijem Nišikorijem. Tim je imati najteži zadatak na startu, jer će se sudariti sa Marinom Čilićem.

Austrijanac bi u osmini finala mogao da igra sa Stanislasom Vavrinkom, a u četvrtfinalu sa Dijegom Švarcmanom. Nadal, koji je posljednja dva finala Rolan Garosa savladao baš Tima, u četvrtfinalu bi morao da preskoči opasnog Aleksandera Zvereva.

Najatraktivniji meč 1. kola je svakako duel jedine dvojice tenisera koji su u eri Velike trojke osvojili više od jedne grend slem titule - Vavrinke i Endija Mareja.

Bonus video: