Udarac za Rolan Garos: Samo hiljadu ljudi može da gleda tenis

U optimističnim najavama organizatori su se nadali da će moći da popune do 60 posto kapaciteta u kompleksu na rubu Bulonjske šume, ali su od početka septembra već dvaput smanjivali maksimalan dnevni broj gledalaca - prvo sa 20.000 na 11.500, a potom i na 5.000

2768 pregleda 0 komentar(a)
Foto: AP
Foto: AP

Samo hiljadu gledalaca dnevno moći će da uživo prati mečeve na Rolan Garosu, gdje će u nedjelju početi treći i posljednji teniski Grend slam turnir u ovoj godini, što je direktor ovog događaja Gi Forže nazvao "velikim udarcem".

Francuska vlada je u srijedu donijela nove, strože mjere odbrane od širenja bolesti kovid-19 za područje Pariza, čime je već treći put u manje od tri sedmice smanjen broj gledalaca koji će moći da posjete Rolan Garos u ovom neuobičajenom jesenjem terminu.

U optimističnim najavama organizatori su se nadali da će moći da popune do 60 posto kapaciteta u kompleksu na rubu Bulonjske šume, ali su od početka septembra već dvaput smanjivali maksimalan dnevni broj gledalaca - prvo sa 20.000 na 11.500, a potom i na 5.000.

Još u četvrtak poslijepodne Frože je izjavio da 5.000 gledalaca može sigurno da cirkulišpe objektom koji se prostire na 12 hektara.

No, premijer Žan Kaste je pobio tu njegovu tvrdnju u večernjim satima i izjavio da će se "na RolanGaros primijeniti ista pravila kao i drugdje".

Bonus video: