Nadal: Ovo su za mene najteži uslovi ikada

Organizator bi morao da ima na umu i naredne godine, budućnost tenisera i njihovo zdravlje, jer su veoma teške loptice opasne po ramena i laktove - rekao je Nadal, uz napomenu da je Novak Đoković u pravu kad za njega kaže da nije nepobjediv

10346 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Beta/AP
Foto: Beta/AP

Prethodnih godina nije bilo dilema - kada se dođe do Rolan Garosa, Rafael Nadal je apsolutni favorit.

Sada je sve drugačije. Niti je Kralj šljake imao dovoljno turnira da se zagrije na svojoj omiljenoj podlozi, niti će u Parizu biti vruće, što njemu odgovara zbog višeg odskoka loptice.

Uzgred, 12-struki šampion se žali baš na loptice.

- Trenirao sam u Majorki sa ovim lopticama, bile su jako spore i smatram da nisu odgovarajuće za šljaku. Ali, spreman sam za izazov u Parizu. Smatram, ipak, da bi organizator morao da ima na umu i naredne godine, budućnost tenisera i njihovo zdravlje, jer su veoma teške loptice opasne po ramena i laktove. Ali, tako je kako je, znam da ćemo igrati s njima, pa moram da se spremim na najbolji mogući način za ove uslove - rekao je Nadal.

Novak Đoković je nedavno rekao da Nadal nije nepobjediv na šljaci, a jasno je da on i dvostruki finalista Dominik Tim imaju najveće šanse da ga sruše.

- Novak je u pravu, on me je pobijedio više puta na šljaci. Jesam pobjediv. Ovo su za mene najteži uslovi ikada na Rolan Garosu, igraće se u ekstremnim uslovima - zaključio je Nadal, koji će na startu igrati sa Jegorom Gerasimovim.

Rolan Garos počinje u nedjelju.

Bonus video: