"Istorijska pljačka": Teniserka tražila uvođenje VAR-a nakon velikog previda sudija

"Bilo bi sjajno da u tenisu imamo VAR kao u fudbalu. Ne vidim kako to sudija nije vidio. Nažalost, ona nastavlja, a ja ispadam", kazala je Francuskinja nakon meča

14680 pregleda 9 komentar(a)
Kristina Mladenović, Foto: Reuters
Kristina Mladenović, Foto: Reuters

Tragičarka dana na Rolan Garosu je Kristina Mladenović, koja je izgubila meč od Njemice Laure Zigmund 2:0, iako je u prvom setu vodila 5:1 i imala sedam lopti za vođstvo.

Mladenović je jednu od tih sedam iskoristila, ali velikim previdom sudija poen je dodijeljen njenoj protivnici.

Svjetski mediji grešku sudija nazivaju i "istorijskom pljačkom".

Francuskinja je, naime, izvela dobar "drop šot", loptica očigledno odskočila dva puta, ali je to promaklo arbitrima, pa je Zigmund osvojila taj poen i krenula u veliki preokret.

"Bilo bi sjajno da u tenisu imamo VAR kao u fudbalu. Ne vidim kako to sudija nije vidio. Nažalost, ona nastavlja, a ja ispadam", kazala je Francuskinja nakon meča.

Nije, kaže, ni očekivala da Zigmund "prijavi" da su sudije napravile veliku grešku...

"Bila bi najbolji i najpravedniji igrač na svijetu da je to učinila. Nažalost, nije. Nisam očekivala da će to učiniti", dodala je Mladenović.

"Da je to učinila, imala bi moje poštovanje, ali ona nije ta koja je odgovorna. Mislim da je sudija sa stolice onaj koji je pogriješio. Set je bio moj. Moja nesreća je bila jedino to što sudija nije radio svoj posao".

Bonus video: