Đoković: Došao sam da pobijedim, odgovaraju mi uslovi

Đoković lako pobijedio Imera na startu

16091 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Novak Đoković je bez problema došao do drugog kola Rolan Garosa, nakon efektne pobjede nad Šveđaninom Mikaleom Imerom.

Najavio je nakon meča napad na titulu u neobičnim uslovima, a naglasio da je incident sa US opena, sa koga je diskvalifikovan, jer je sudiju pogodio lopticu, za njega - prošlost.

"Uopšte ne razmišljam o Njujorku, na sve to sam praktično zaboravio. Mislim da sam veoma dobro počeo, ne možete bolje početi Grend slem od 6:0 u prvom setu. To mi je i namjera, da odmah počnem veoma čvrsto. Igrači u prvim kolima nemaju šta da izgube, već je bilo par iznenađenja u prvom kolu, Medvedev je ispao... To dosta govori o ovim uslovima, veoma je teško nosiocima od kojih se očekuje da pobjede. Mislim da su zato uvodne runde krucijalne", kazao je Đoković.

Uslovi su bitno drugačiji - hladnije je, duva vjetar, velika je vlaga, loptice su sporije...

"Mislim da to meni odgovara. Uživao sam danas na terenu, mislim da sam igrao veoma dobro. Imao sam male probleme, ali spreman sam metanlno, fizički i emotivno da doguram daleko na turniru i nadam se da ću imati još jednu uspješnu godinu u Parizu. Te 2016. mi se ispunio san, to mi je jedina titula ovdje. Dugo sam je čekao, godinama nisam uspevao da napravim taj poslednji korak, tri puta sam gubio u finalima... Taj trenutak me je veoma zadovoljio i čuvam ga duboko u srcu. Nadam se da je ovo 'ta' godina, opet. Da nemam te ciljve ne bih ni bio ovdje, moji ciljevi su uvek najviši", kazao je Đoković.

Bonus video: