Jesen u Parizu, kiša, nervoza i pokriveni "Filip Šatrije": Đoković u osmini finala

Đoković prepustio Kolumbijcu Galan Riverosu samo pet gemova, ali se iznervirao zbog odbijanja organizatora da zatvore krov, uprkos jakoj kiši

14152 pregleda 115 reakcija 9 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Jesen u Parizu dostigla je kulminaciju, ali Novak Đoković nije imao problema da se plasira u 4. kolo Rolan Garosa.

Ni hladnoća, koja je oba tenisera natjerala da zaigraju u dugim rukavima, ni jaka kiša koja je teren "Filip Šatrijea" za nekoliko minuta pretvorila u pravu kaljugu, ni dugo odbijanje organizatora da aktiviraju pokreni krov - ništa nije omelo prvog tenisera svijeta da lagano odradi posao protiv 153. na svijetu, Kolumbijca Danijela Galan Riverosa.

Nakon nešto manje od dva sata igre bilo je - 6:0, 6:3, 6:2.

Vrlo odlučno i agresivno ušao je Đoković meč, pa je rivalu u prvom setu prepustio samo 10 poena, a drugi put na turniru otvorio je meč tako što protivniku nije dao ni gem u prvom setu.

Najzanimljivija dešavanja sa meča zato nisu vezana za tenis - početkom drugog seta počela je da pada kiša, a Novaka su poprilično iznervirali organizatori odbijanjem da zatvore krov.

Uradili su to tek kada je Galan Riveros proklizao i umalo doživio povredu.

Nakon 15-minutnog prekida meč je nastavljen u drugačijim uslovima, Đoković je dao Riverosu poneki gem, bez ikakve bojazni za konačan ishod.

Prvi teniser svijeta igraće u osmini finala sa Rusom Danijelom Hačanovom, koji je pobijedio Čileanca Garina sa 6:2, 3:6, 6:4, 6:2.

Bonus video: