Hrvatica vodila 5:1 i imala dvije meč lopte, ali je Voznjacki trijumfovala velikim preokretom

0 komentar(a)
Karolin Voznjacki, Foto: Reuters
Karolin Voznjacki, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.01.2018. 08:28h

Hrvatska teniserka Jana Fet na debiju na Gren slem turnirima bila je korak do senzacije, ali je u trećem setu duela sa Karolinom Voznjacki kod vođstva 5:1 u gemovima prokockala dvije meč lopte.

Dvadesetjednogodišnja Fetova je sjajno odigrala na Australijan openu protiv druge nositeljiice i nekadašnje prve igračice svijeta, dobila prvi set sa 6:3, drugi izgubila sa 6:2, a na iznenađenje publike na "Margaret Kort" areni furioznom igrom u odlučujućem setu stigla je na gem do trijumfa.

Hrvatica je kod rezultata 5:1 servirala i imala prednost od 40:15, ali tog trenutka kao da je nestala sa terena. Dankinja je zaigrala skoro bez greške, dok je Fetova zaređala sa duplim servis greškama i izgledalo je kao da se uplašila pobjede.

Voznjacki je sve gemove do kraja meča, pobijedila u trećem setu sa 7:5 i zakazala duel sa Kiki Bertens ili Nikol Gibs u sljedećem kolu.

Ukrajinska teniserka Elina Svitolina plasirala se danas u treće kolo Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je pobijedila Čehinju Katerinu Sinijakovu posle tri seta, 4:6, 6:2, 6:1.

Četvrta nositeljica će u trećem kolu igrati protiv 15-godišnje sunarodnice Marte Kostjuk, koja je pobijedila domaću teniserku Oliviju Rogovsku sa 6:3, 7:5.

Kostjuk je došla u glavni žreb iz kvalifikacija i najmlađa je teniserka koja je pobjeđivala na turniru u Melburnu od Martine Hingis 1996. godine.

Kostjuk je 521. na WTA listi.

Još jedna Ukrajinka, Katerina Bondarenko plasirala se u treće kolo pošto je pobijedila 15. nosioca Ruskinju Anastasiju Pavljučenkovu sa 6:2, 6:3. Ona će igrati protiv Slovakinje Magdalene Ribarikove, koja je posle tri seta pobijedila Belgijanku Kirsten Flipkens sa 6:4, 0:6, 6:2.

Švajcarkinja Belinda Benčić nije uspjela da se plasira u treće kolo pošto je izgubila od Tajlanđanke Luksike Kumhum sa 1:6, 3:6. Benčić je pre dva dana pobedila Amerikanku Venus Vilijams, ali je danas od teniserke iz kvalifikacija izgubila poslije sat i 17 minuta.

Kumhum će igrati protiv Petre Martić iz Hrvatske, koja je pobedila Rumunku Irinu Begu sa 6:4, 7:6.

Bonus video: