Klasa je klasa: Nadal ponovo u finalu, u nedjelju za 20. grend slem titulu

Nadal će u nedjelju od 15 sati imati šansu da osvoji 20. trofej na najvećim turnirima i da se izjednači sa Rodžerom Federerom

9973 pregleda 135 reakcija 9 komentar(a)
Foto: AP
Foto: AP

Rafael Nadal je pokazao zašto je (ne)krunisani kralj Rolan Garosa - španski as je u polufinalu odigrao dva sjajna seta, a u trećem izdržao veliki nalet Dijega Švarcmana i pobijedio maksimalnim rezultatom 6:3, 6:3, 7:6 (0).

Možda mu vremenski uslovi ne odgovaraju, možda su i loptice teže nego što bi želio, možda je i teren mekši i usporava mu spin, ali klasa je, ipak, klasa.

Nadal je na početku meča imao probleme, u prvom gemu je spasao dvije brejk lopte, a u trećem izgubio svoj servis.

Švarcman je nagovijestio maraton, ali se potencijalno opasan duel u prva dva seta pretvorio u demonstraciju snage aktuelnog šampiona, čovjeka koji je 12 puta osvajao francuski Grend slem.

Treći set je donio neizvjesnost i na momente atomski tenis, a argentinski teniser pokazao kakav je borac.

Nadal je dva puta imao brejk prednosti, Švarcman oba puta uzvraćao, da bi u 10. gemu, kod 5:5, imao i tri brejk lopte.

Nije ih iskoristio, jer je Nadal u teškim momentima nalazio dobra rješenja i igrao sa samopouzdanjem.

Tako je ušao i u taj-brejk, poveo je 3:0, uz dva mini-brejka i definitivno slomio otpor Švarcmana, za 99. pobjedu na 101. meču na Rolan Garosu.

Od posljednjih 88 odigranih setova u Parizu, Španac je dobio 85!

Nadal će u nedjelju od 15 sati imati šansu da osvoji 20. trofej na najvećim turnirima i da se izjednači sa Rodžerom Federerom, a rival će mu biti pobjednik meča Novak Đoković - Stefanos Cicipas.

Bonus video: