Nadal: Neopisiv osjećaj; Đoković: Još jedno iskustvo

Nadal je u finalu ubjedljivo pobijedio Novaka Đokovića - 3:0 (6:0, 6:2, 7:5).

25465 pregleda 32 reakcija 24 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Rafael Nadal je dokazao da je neprikosnoveni kralj Pariza - 13. put je igrao finale, 13. put osvojio trofej Rolan Garosa.

U finalu je ubjedljivo pobijedio Novaka Đokovića - 3:0 (6:0, 6:2, 7:5).

"Ne mogu da opišem koliko mi znači što sam pobijedio ovdje toliko puta. Ovo su posebni momenti za mene. Ne mogu da budem potpuno srećan, jer je ovaj turnir odigran u teškim uslovima i čudnom vremenu. Nadam se da će se u narednih nekoliko mjeseci sve promijeniti i da ćemo ponovo imati navijače na tribinama i igru kakvu smo navikli. Čestitke svima što su u ovim teškim okolnostima uradili veliki posao i organizovali turnir", rekao je Nadal neposredno po završetku meča.

Iako u finalu Đoković nije bio ravnopravan rival, Nadal je u pobjedničkom govoru pokazao koliko ga poštuje.

"Veliko je zadovoljstvo što možemo da dijelimo teren i da igramo jedan protiv drugog svih ovih godina. Novak me 'ubio' u Melburnu, sada je došao red na mene. Sve je to dio igre", rekao je Nadal.

Đoković je kazao da nije zadovoljan kako je igrao, a da je Nadalov trijumf potpuno zaslužen.

"Veliko priznanje Rafi za sve što si uradio na ovom terenu i tokom svoje karijere. Ti si zaista kralj šljake i to sam osjetio na svojoj koži. Ovo je za mene još jedno iskustvo. Nisam zadovoljan kako sam igrao, ali pobijedio je bolji. Bile su ovo dvije sjajne sedmice u teškim uslovima, ali srećni smo što smo mogli da radimo ono što volimo", kazao je Novak Đoković.

Bonus video: