Novak Đoković se vratio pobjedom

U prvom takmičarskom meču poslije pola godine pauze, Đoković je savladao Donalda Janga 6:1, 6:2, 6:4, prvom kolu Australijen opena
10 komentar(a)
đoković, Foto: Reuters
đoković, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.01.2018. 06:22h

Impresivni povratak Novaka Đokovića na najveću scenu.

U prvom takmičarskom meču poslije pola godine pauze, Đoković je savladao Donalda Janga 6:1, 6:2, 6:4, prvom kolu Australijen opena.

U drugom kolu čeka ga Gael Monfis, koji je bio bolji od Španca Haumea Munara u tri seta.

U prva dva seta Đoković dominirao, u drugom je vodio čak 5:0 i za samo 62 minuta poveo 2:0 u setovima.

Treći set je obično drugačiji, kada se sastaju favorit i autsajder. Jang nije imao šta da izgubi, zaigrao je rasterećenije, ali nedovoljno da ugrozi ubjedljiv trijumf.

Đoković je kod vođstva 5:3 imao pet set-lopti na servis rivala, Amerikanac se odbranio, ali za kratko - u narednom gemu, nakon ukupno sat i 52 minuta, srpski teniser je ovjerio trijumf.

"Mislio sam da neće doći ovaj trenutak, djelovalo je kao vječnost. Bio sam okupiran porodicom i prijateljima, ali tenis je moj život i neizmjerno se radujem", rekao je Đoković.

"Bilo je teško pripremiti se mentalno za povratak, ali nisam dozvolio da me emocije savladaju. Fizički još nisam 100 posto spreman, ali sportisti moraju da se suočavaju sa teškim stvarima. Dobro sam se pripremio psihički za meč, to je bilo najvažnije", kazao je Đoković.

Bonus video: