Kerber najbolja u Sidneju, Bautista Agut osvojio Oklend

0 komentar(a)
Andželik Kerber, Foto: Beta/AP
Andželik Kerber, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 13.01.2018. 16:03h

Andželik Kerber osvojila je titulu u Sidneju, pošto je u finalu pobijedila Ešli Barti iz Australije sa 6:4, 6:4, nakon sat i 13 minuta igre.

"Ponovo igram nevjerovatan tenis i osjećam se odlično", rekla je Kerber poslije meča.

Ovo je bila deveta uzastopna pobjeda Njemice u novoj sezoni, pošto je trijumfovala na sva četiri meča na Hopman kupu i sada na pet na turniru u Sidneju.

Nekada najbolja teniserka svijeta osvojila je tako 11. titulu u karijeri, a prvu od 2016. i trofeja na Otvorenom prvenstvu SAD.

Španski teniser Roberto Bautista Agut osvojio je trofej na turniru u Oklendu, pošto je u finalu pobijedio Argentinca Huana Martina del Potra sa 6:1, 4:6, 7:5.

"Bio je nevjerovatan meč. Danas sam se osjećao veoma dobro na terenu i igrao sam vrlo dobar tenis. Huan Martin je sjajan šampion, veoma je teško pobijediti ga, ali odigrao sam nevjerovatna dva gema na kraju meča", rekao je Bautista Agut poslije meča.

Bautista Agut, koji je u Oklendu bio najbolji i 2016. godine, prvi set je dobio poslije 31 minuta igre, ali je Del Potro uzvratio u drugom setu i odveo meč u odlučujući, treći set.

Obojica tenisera su bila sigurna na svoj servis u trećem setu sve do 11. gema kada je Španac napravio odlučujući brejk.

Bonus video: