Milan Ristov sa 14 godina do Mastersa za 18

Iako ima 14 godina, Milan Ristov je osvojio crnogorski teniski Masters ne prepustivši rivalima više od tri gema u nijednom od pet mečeva

7249 pregleda 373 reakcija 4 komentar(a)
Ristov će kraj godine dočekati na prvom mjestu u rejtingu naših tenisera do 18 godina, Foto: Privatni album
Ristov će kraj godine dočekati na prvom mjestu u rejtingu naših tenisera do 18 godina, Foto: Privatni album

Nesvakidašnji teniski talenat Milan Ristov dokazao je osvajanjem Mastersa do 18 godina na terenima teniske akademije Eminent prethodnog vikenda. Iako ima svega 14 godina, Ristov je do pobjede u konkurenciji osam najboljih tensiera Crne Gore do 18 godina ubjedljivo slavio.

On je svih pet mečeva dobio, a da rivalima nije prepustio više od tri gema.

Polaznik teniske akademije Eminent sjajno je igrao nakon aktiviranja tenisa u post-korona eri. Pobjedom u prvom kolu ITF turnira Ristov je osvojio i prve bodove, a na dva međunarodna turnira do 16 gdoina je stizao do polufinala, dok je osvojio jedan od njih u dublu sa Simonom Kneževićem, nakon što su u super taj-breku dobili grčki dubl.

"Veoma sam srećan zbog pobjede na Mastersu do 18 godina, jer mi je njegovo osvajanje značilo i najbolji rang među crnogorskim teniserima tog uzrasta na kraju godine, dok ću godinu u uzrastu do 16 godina završiti na drugom mjestu. Zahvalan sam trenerima u akademiji Ljubu Čelebiću, Igoru Saveljiću i Havijeru de Kastro Palomino - Seri, ali i Srednoj Ekonomskoj školi “MIrko Vešović”, koja ima razumijevanja i izlazi mi maksiamlno u susret prilikom sportskih obaveza. Sada se pripremam za Masters do 16 godina u Baru, ali i međunarodni turnir do 16 godina u našem klubu", kazao je Ristov.

Ristov se odlično kotira i u međunarodnom rejtingu tenisera do 16 godina - iako dvije godine mlađi nalazi se na 341. poziciji.

On je na Mastersu do 18 godina bio u grupi sa Nikolom Potparom kojeg je dobio u dva seta (6:1, 6:2). U grupi je Miljana Nikezića dobio sa 6:3, 6:0, a Vuka Vukićevića 6:1, 6:2. U polufinalu je identičnim rezultatom bio bolji do Nikole Radovića, a u finalu je Pavlu Markušu prepustio po gem u oba seta (6:1, 6:1).

Ristov je karijeru počeo kod trenera Vasa Tomovića, a od prošle godine je počeo i rad sa španskim trenerom Palominom Serom. Rezultat je bilo osvajanje dva crnogorska turnira do 16 godina, iako je imao svega 13.

Bonus video: