Milmanu treća sreća, Manarino izgubio 10. finale

Milman je peti igrač ove sezone koji je osvojio prvu trofej u karijeri, nakon Uga Embera (Oklend), Kaspera Ruda (Buenos Ajres), Tijaga Sejbot Vajlda (Santjago) i Miomira Kecmanovića (Kicbil)

2406 pregleda 0 komentar(a)
Milman je imao puno sreće na Astana openu, Foto: REUTERS
Milman je imao puno sreće na Astana openu, Foto: REUTERS

Australijanac Džon Milman iz trećeg pokušaja uspio je da napokon osvoji prvi ATP trofej. U finalu Astana opena u Nur-Sultanu 31-godišnji Australijanac je bio bolji od Francuza Adrijana Manarina (7:5, 6:1).

Milman je imao puno sreće da se napokon domogne titule, nakon dva izgubljena fianla, pošto je u četvrtfinalu gubio od Amerikanca Toma Pola sa 5:2 u trećem setu a potom i 5:0 u taj-breku. Milman je sa sedam vezanih poena dobio meč.

"Nevjerovatno zaista! Sada se mogu napokon opustiti, jer za mene je bilo važno da napokon osvojim turnir teniskih profesionalca. Ovdje sam imao sreće odlično sam se osjećao i zaista mi je bilo prijatno", kazao je Milman.

Manarinu nije bilo priajtno, pošto je izgubio čak 10. od 11 finala.

Milman je peti igrač ove sezone koji je osvojio prvu trofej u karijeri, nakon Uga Embera (Oklend), Kaspera Ruda (Buenos Ajres), Tijaga Sejbot Vajlda (Santjago) i Miomira Kecmanovića (Kicbil).

Bonus video: