TENIS

"Svi turniri pred AO trebalo bi da se igraju u Melburnu"

Australijan open trebalo bi da počne 18. januara

3922 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Svi teniski turniri koji se tradicionalno igraju prije Otvorenog prvenstva Australije trebalo bi da budu održani u Melburnu, saopštio je danas tamošnji teniski savez.

Kako bi igrači izbjegli dodatne probleme oko putovanja i karantina zbog koronavirusa, Teniski savez Australije planira da turnire koji se igraju u Sidneju, Brizbejnu, Pertu, Adelejdu i Hobartu preseli u Melburn.

Prema planu, očekuje se da teniseri počnu da dolaze u Australiju sredinom decembra kako bi proveli dvije nedjelje u karantinu.

Međunarodne granice Australije su uglavnom zatvorene, a i dalje postoje različita ograničenja za putovanja između država.

Direktor Teniskog saveza Australije Kreg Tajli rekao je da bi premještanje svih turnira u državu Viktorija značilo da neka naknadna ograničenja u putovanjima među državama neće imati uticaj na prvi grend slem turnir u sezoni.

Međutim, premijer Viktorije Danijel Endrus rekao je da su planovi za održavanje svih turnira u Melburnu "daleko od završenog posla".

"Australijan open je veliki događaj, takmičenje koje svi volimo... ali, dolazi u vrijeme kada je ostatak svijeta u plamenu. Naravno da je to važan događaj, ali mislim da je izbjegavanje trećeg talasa važnije", rekao je on.

Melburn, glavni grad države Viktorije, beležio je hiljade slučajeva zaraze i stotine mrtvih poslednjih mjeseci, i bio je u potpunoj izolaciji tri mjeseca. Međutim u gradu nije zabilježen nijedan novi slučaj više od dvije nedjelje.

Australijan open trebalo bi da počne 18. januara.