Australijan open ne počinje na vrijeme?

Zadnjih osam mjeseci Australija ima zatvorene granice za strane državljane i ne savjetuje svojim državljanima put u inostranstvo

1592 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Dvonedjeljno odlaganje početka Australijan opena, koji bi trebalo da počne 18. januara, sve je "vjerovatnija" zbog ograničenja vezanih za borbu protiv širenja koronausa virkoji su na snazi u Australiji, izjavio je u srijedu ministar sporta države Viktorija Martin Pakula.

"I dalje mislim da je vjerovatnija kraća odgoda, a ne duža", kazao je Pakula.

I dok "jako složeni pregovori" još traju, Pakula je rekao da je uvjeren da će se prvi Grend slem turnir sezone ipak održati na početku 2021. godine.

Zadnjih osam mjeseci Australija ima zatvorene granice za strane državljane i ne savjetuje svojim državljanima put u inostranstvo. Melburn, gdje se svake godine održava Australijan open, bio je epicentar drugog talasa pandemije u Australiji i tek je nedavno izašao iz višemjesečnog zatvaranja.

Prvobitno je direktor Australijskog teniskog saveza i šef Australijan Opena Kreg Tii htio da igrači dođu u Australiju sredinom decembra kako bi mogli da "odrade" obavezni 14-dnevni karantin i učestvuju na pripremnim turnirima koji se održavaju prije Australijan opena.

Međutim, tu ideju doveo je u pitanje premijer države Viktorija Dan Endrjus koji je podjsetio kako je Melburn bio središte drugog talasa pandemije.

On sada želi da teniseri u Australiju dođu tek početkom januara što čini nemogućim održavanje ATP kupa i nekoliko pripremnih turnira.

Bonus video: