Prvi teniski otkaz za 2021. godinu: Nema ATP kupa

Australijski savez je saopštio i kako je dobio dopuštenje vlade države Viktorija da dopusti teniserima treniranje tokom njihovog 14-dnevnog karantina uoči Australijan opena, koji bi se trebalo da se održi od 18. do 31. januara u Melburnu

3490 pregleda 1 komentar(a)
Teniseri Srbije nakon pobjede na ATP kupu, Foto: ATP
Teniseri Srbije nakon pobjede na ATP kupu, Foto: ATP

Teniski ATP kup, takmičenja 24 reprezentacija koje je početkom ove godine prvi put održan u Brizbejnu, Pertu i Sidneju, otkazan je za 2021. godinu, objavio je Australijski teniski savez.

ATP kup je takmičenje koje je pokrenuo ATP kao odgovor na novi format Dejvis kupa, a na prvom izdanju slavila je Srbija.

Australijski savez je saopštio i kako je dobio dopuštenje vlade države Viktorija da dopusti teniserima treniranje tokom njihovog 14-dnevnog karantina uoči Australijan opena, koji bi se trebalo da se održi od 18. do 31. januara u Melburnu.

Prema australijskim medijima, prvi Grend slam sezone počeće sedmicu ili dvije nakon zakazanog datuma i svi igrači će morati da prođu karantin, uz "strogo pridržavanje" zdravstvenih smjernica.

Ipak, moći će da treniraju nakon protesta najboljih tenisača, pa je tako pobjednik nedavnog ATP finala Rus Danil Medvedev rekao da bi bilo "opasno biti dvije sedmice zatvoren u hotelskoj sobi, a zatim igrati mečeve na Australijan openu".

Svi turniri u Australiji uoči Australijan opena prebačeni su u državu Viktoriju, koja je već skoro mjesec bez novog slučaja zaraze koronavirusom.

Bonus video: