Australijan open u februaru sa navijačima?

Za sada još nema službene potvrde promjene termina prema kojem bi Australijan open trebalo da se održi od 18. do 31 januara 2020

2271 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Sve je izglednije da će prvi teniski Grend slam turnir u novoj sezoni, Australijan open u Melburnu, biti održan od 8. do 21. februara 2021, a igračima će biti dopušteno da treniraju van njihovih hotelskih soba, objavili su u srijedu australijski mediji.

Za sada još nema službene potvrde promjene termina prema kojem bi Australijan open trebalo da se održi od 18. do 31 januara 2021.

Australijska savezna država Viktorija je već mjesec bez ijednog slučaja zaraze novim koronavirusom i državni službenici su u pregovorima s predstavnicima teniskog saveza potvrdili da će svi igrači morati da prođu proces izolacije prije nastupa na Australijan openu, te da će turnir najvjerovatnije početi sedmicu ili dvije poslije predviđenog termina.

Prema navodima u medijima izvršni direktor Australijskog teniskog saveza Kreg Tili je u poruci poslanoj igračima e-poštom potvrdio da su predstavnici vlasti u Viktoriji dopustili treniranje tokom 14-dnevnog procesa izolacije.

"Trebalo je malo duže, ali odlična je vijest da je izgledno kako ćemo moći da održimo Australijan open od 8. dfebruara. Igrači će od 15. januara morati u izolaciju 14 dana, ali se vlada Viktorije složila da je za one koji učestvuju na Australijan openu potreban poseban status, jer moraju da se pripremaju za Grend slam", citiran je Tili u medijskim natpisima.

"Uslovi izolacije biće vrlo strogi, ali nakon toga će igrači moći da odsjednu gdje god budu željeli, ići gdje god požele, igrati na pripremnim turnirima te onda igrati na Australijan openu i to pred značajnim brojem gledalaca u sjajnoj atmosferi, prvi put nakon mnogo mjeseci", poručio je on.

Iz Australijskog teniskog saveza su poručili da još čekaju potvrdu svih detalja i odobrenje vlasti Viktorije, a premijer ove savezne države Danijel Endrjus je u srijedu izjavio da su detalji izrade procedure vezane za održavanje Australijan opena u završnoj fazi.

"Za razliku od drugih turnira na kojima će teniseri i teniserke igrati sljedeće godine, samo je Australijan open turnir za koji se može pretpostaviti da će ti igrači donijeti virus u grad. Po tome smo jedinstveni, jer smo napravili nešto što niko drugi nije pa to moramo čuvati - i mislim da možemo", izjavio je Endrjus.

Bonus video: