Turnir u Brizbejnu: Zverev se namučio da dođe do drugog kola

Na taj način, Zverev je osigurao meč sa boljim iz duela između Argentinca Federika Delbonisa i Majkla Moa iz Sjedinjenih Država
0 komentar(a)
Miša Zverev, Foto: Reuters
Miša Zverev, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.01.2018. 13:02h

Njemački teniser Miša Zverev opravdao je ulogu favorita na startu turnira u Brizbejnu, ali nije imao lak posao protiv kvalifikanta Džon-Patrika Smita iz Australije.

Zverev, koji je postavljen za osmog nosioca, slavio je protiv Smita sa 6:4, 7:5, poslije jednog sata i 29 minuta igre. Trenutno 218. teniser svijeta uspio je da oduzme tri puta servis Njemcu, ali mu je on svaki put uzvratio.

Na taj način, Zverev je osigurao meč sa boljim iz duela između Argentinca Federika Delbonisa i Majkla Moa iz Sjedinjenih Država.

U najneizvjesnijem meču dana, Amerikanac Rajan Harison pobijedio je argentinskog tenisera Leonarda Majera sa 6:4, 3:6, 6:2, a taj meč je trajao dva sata i tri minuta. Harisona u narednom kolu čeka susret sa drugim nosiocem Endijem Marijem, koji je slobodan u prvoj rundi.

Pobjede u ostalim mečevima ostvarili su domaći teniser Metju Ebden, Amerikanac Džared Donaldson i Orasio Sebaljos iz Argentine. Ebden je pobijedio Frensisa Tijafoa iz Sjedinjenih Država sa 6:3, 6:2, Sebaljos je takođe bio bolji od američkog tenisera Ernesta Eskobeda sa 6:3, 6:4, dok je Donaldston slavio protiv domaćeg igrača Džordana Tompsona.

Turnir u Brizbejnu igra se za nagradni fond od 468.910 dolara.

Bonus video: