Nadal ne učestvuje na Brizbejnu, možda propusti i Australijan open

Španac je posle osvajanja US opena u septembru imao problema sa koljenom, pa je tako posljednji meč odigrao u novembru kada ga je na ATP završnom turniru savladao David Gofan
1 komentar(a)
Rafael Nadal, Foto: Reuters
Rafael Nadal, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.12.2017. 09:22h

Prvi teniser svijeta Španac Rafael Nadal je saopštio da neće učestovati na turniru u Brizbejnu početkom januara, a kako prenose britanski mediji velike su šanse da neće igrati ni na prvom gren slem turniru sezone Australijan openu, navodi Sport Klub.

Nadal se u srijedu uveče oglasio na društvenim mrežama gdje je istakao da još uvijek nije spreman pošto je kasnije počeo sa pripremama za novu sezonu.

"Žao mi je ali moram da saopštim da ne dolazim u Brizbejn ovoga puta. Imao sam namjeru da igram, ali i dalje nisam spreman posle duge sezone, kao i kasnijeg početka priprema za novu sezonu. U Brizbejnu sam provodio sjajno vrijeme i to je bio dobar početak mjeseca u Australiji. Moji navijači u Australiji moći će da me vide 4. januara kada budem došao u Melburn i počeo pripreme za Australijan open", napisao je Nadal.

Nadal je već ranije saopštio da neće igrati na egzibicionom turniru u Abu Dabiju, a sada je otkazao i učešće u Brizbejnu, turniru koji se igra od 1. do 7. januara i služi kao dobra priprema za AO.

Španac je posle osvajanja US opena u septembru imao problema sa koljenom, pa je tako posljednji meč odigrao u novembru kada ga je na ATP završnom turniru savladao David Gofan.

Nadal je zatim odustao od daljeg takmičenja u Londonu, a sada je pod velikim znakom pitanja i za Australijan open koji počinje 15. januara, a gdje je španski teniser prošle sezone izgubio finale od Rodžera Federera.

U Brizbejnu neće biti ni australijskog tenisera Bernarda Tomića, koji je trebalo da igra kvalifikacije. On još nije obrazložio svoj otkaz, ali australijski mediji spekulišu da bi mogao i da napravi pauzu u karijeri.

Bonus video: