Otkazan prvi veliki teniski turnir u 2021. godini

Jedan od najvećih turnira, koji se često naziva i peti Grend slem, neće se odigrati u martu, ali su organizatori iskazali nadu da bi mogao da bude održan u nekom drugom terminu

9523 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Mundo deportivo
Foto: Mundo deportivo

ATP tur je u utorak objavio novi kalendar takmičenja za prva tri mjeseca sezone, a na kojem nema turnira iz Masters 1000 serije u Indijan Velsu.

Jedan od najvećih turnira, koji se često naziva i peti Grend slem, neće se odigrati u martu, ali su organizatori iskazali nadu da bi mogao da bude održan u nekom drugom terminu.

Sezona počinje 7. januara turnirima u američkom Delrej Biču i turskoj Antaliji, a zatim su na rasporedu kvalifikacije za Australijan open, potom i 14-dnevni prekid u kome će svi teniseri morati da prođu obaveznu izolaciju u Melburnu.

Tamo će biti održana dva turnira iz serije 250 od 31. januara do 6. februara, dok će od 1. do 5. februara u Melburnu biti održan i ATP kupa.

Od 8. do 21. februara je Australijan open.

U sedmici iza prvog Grend slema igraće se na zemljanoj podlozi u argentinskoj Kordobi te u dvorani u francuskom Monpeljeu.

Od 1. do 7. marta, tri sedmice od uobičajenog termina, Roterdam će biti domaćin dvoranskog turnira serije 500, a u istoj sedmici će specijalisti za zemljanu podlogu vjerovatno izabrati nastup u Buenos Ajresu.

Turnir u Dohi, kojim obično počinje sezona, na rasporedu je od 6. do 13. marta, a u istom terminu su dva turnira serije 500, a domaćini su Dubai i Akapulko.

Posljednji turnir u kalendaru prvog kvartala nove sezone je Masters u Majamiju.

Bonus video: